Всичко, което ще се случи на коронацията на крал Чарлз

Не е ясно дали Хари и Меган ще присъстват на голямото събитие, нито коя ще бъде музикалната звезда, но историята е история.

Официалната коронация на крал Чарлз предстои през май и макар вече да се заформя сравнително скромна буря от скандали, факт е, че представителите на монархията задължително следват протокола.

Разбира се, някои традиции, свързани с голямото събитие, са били променени или допълнени през годините. Очаква се цялата церемония да бъде доста по-модерна от тази на кралица Елизабет през 1953 г., но все пак, правилата са си правила.

корона

Ситуацията изглежда и звучи по следния начин. Крал Чарлз трябва да върви по пътеката на Уестминстърското абатство, точно както би направил на кралска сватба. След това ще положи клетва - единствената част от церемонията, която всъщност се изисква от закона.

Друг момент е сядането на стола на крал Едуард, изработен през 1300 г. и използван от всеки суверен от 1600 г. насам. Предполага се, че ще носи кожа от хермелин, въпреки че този момент може да бъде премахнат впоследствие.

чарлз

Чарлз вероятно ще носи "специална шапка", докато не бъде коронясан, държейки кълбо и скиптър.

Веднага след това трябва да се появи на балкона на Бъкингамския дворец, където останалата част от кралското семейство ще се присъедини към него.

коронация

Традиционно, принцесите (Кейт, Шарлот, Юджини и Беатрис) ще носят мантии от лилаво кадифе с хермелинови орнаменти върху роклите си, а заедно с принцовете ще носят специална "корона" по време на церемонията. Като пряк наследник на престола, тази на принц Уилям ще бъде по-различна.

Що се отнася до гостите, мъжете се очаква да бъдат в униформа, докато жените обикновено получават молба да заложат на вечерни рокли. Шапките не са разрешени, но диадемите са.

камила и чарлз

Въпреки че има широк набор от правила със силата на закон, предполага се, че крал Чарлз ще наруши някои от тях.

Херцозите вече не трябва да коленичат и да се кълнат във вярност, само принц Уилям може да го направи като символичен жест. Има възможност на гостите да бъде позволено да носят салонни костюми вместо церемониални одежди.

Чарлз няма да получи куп златни кюлчета, а традиционните кадифени столове няма да се използват за гостите.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA