Кралица Камила е по-различна от принцеса Даяна, но крал Чарлз е "по-щастлив"

Това заяви фотографът, който е служил на кралското семейство 45 години.

Крал Чарлз е "много по-щастлив човек" с Камила, казва кралският фотограф Артър Едуардс.

„Една от основните роли, които Чарлз имаше в живота си, беше да превърне Уилям в добър крал, а работата на Уилям сега е да направи Джордж добър крал, защото досега той все още се радва да ходи на училище и да играе с приятелите си.", казва фотографът, който е служил на семейството в продължение на 45 години, присъствал е с тях в над 120 страни, снимал е седем кралски сватби, пет погребения и седем раждания.

„Но един ден той ще трябва да поеме тази роля. И това е ужасно трудно нещо. Ти си в тази купа със златни рибки през цялото време и хората гледат всичко, което правиш, и слушат всичко, което казваш, и го анализират .. Винаги има някъде някой готов да те закопае, но Чарлз е по-голям от това.", откровен е 82-годишният Едуардс в книгата си "Behind the Crown: My Life Photographing the Royal Family".

камила и чарлз

Размишлявайки за това как принцеса Даяна е променила кралското семейство завинаги, Артър казва ексклузивно на People, че се е „заклещил" с Чарлз в трудните му години след нейната смърт през 1997 г.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХЕЛЪН МИРЪН ПОЧЕТЕ КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ НА НАГРАДИТЕ БАФТА

„Често бях единствен човек в самолета с него и излизахме заедно в Нигерия, Саудитска Арабия. Хората не се притесняваха. Мислеха си „Даяна я няма, това е, край." Но не свърши, защото той вършеше невероятна работа. А аз имах наистина добри снимки.", казва той.

Когато Камила влезе по-официално в светлината на прожекторите около 2004 г., фотографът казва, че тя е донесла много нова енергия.

чарлз и камила

„Първата ни обиколка беше в Съединените щати и си спомням, че някой ѝ даде праскова и тя започна да я яде, което нито една кралска особа не би направила! Но тя го направи. Наистина ѝ хареса.", разказва още той. 

И добавя: „И си спомням, че казах „Даяна никога не би направила това". Но тя беше различна. Чарлз, сега е много по-щастлив човек. Той е доволен. И винаги се отнася към нея като към „моята скъпа съпруга".

Едуардс смята, че 75-годишната кралица изважда най-доброто от краля. В книгата си той пише, че тя „има толкова прекрасно умение за забавление".

„Най-силната ѝ страна е, че тя никога не го е губила от поглед и го кара да се смее. Имам техни снимки на които те просто се смеят заедно.", казва операторът-ветеран. „Тя просто винаги е там, за да го подкрепя и това е нейният начин", добавя той, обяснявайки, че това я прави „голямо богатство" за нацията.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA