Кейт Уинслет представи дъщеря си на света

Актрисата спечели БАФТА за главна женска роля.

Ася Иванова
Ася Иванова 15 май 2023

Фотография: Profimedia

Няма по-голяма гордост за една майка от това да види детето си да върви по своите стъпки и да сбъдва мечтите си. Такъв е случаят и с Кейт Уинслет и нейната дъщеря Миа, която в случая е избрала да следва пътя на майка си.

Ето защо и реакцията на Кейт не учуди никого, когато тя излезе да вземе своята награда БАФТА. "Ако можех да разделя тази награда наполовина, щях да дам втората част на дъщеря ми. Направихте това заедно, хлапе," каза Уинслет по време на церемонията, която се състоя в нощта на 14 май.

кейт уинслет

Уинслет бе отличена като най-добра актриса за ролята си в сериала "I Am Ruth" по британския Channel 4, в който играе заедно с 22-годишна си дъщеря Миа Трепълтън. Историята разказва за отношенията в семейство на самотна майка, чиято дъщеря в тийнейджърска възраст изпада в психическа криза и това поражда редица сериозни проблеми между двете. Основната причина е токсичното влияние, което оказват социалните мрежи на младото момиче.

"Моля ви, криминализирайте вредното съдържание, моля, премахнете вредното съдържание. Не го искаме. Искаме да си върнем децата. Не искаме да губим съня си от ужас за менталното здраве на децата си", агитира актрисата от сцената.

А ето и кои са останалите отличени с награда БАФТА:

Кои бяха победителите в останалите категории:

Най-добър актьор - Бен Уишоу за This is Going to Hurt

Най-добър комедиен сериал - Derry Girls

Най-добър драматичен сериал - Bad Sisters

Най-добър документален филм - The Real Mo Farah

Най-добър минисериал - Mood

Най-добър лимитиран драматичен сериал - I Am Ruth

Най-добър актьор в комедийна програма - Лени Ръш в Am I Being Unreasonable?

Най-добра актриса в комедийна програма - Шивон Максуини за Derry Girls

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA