Шанън Дохърти с разтърсваща изповед за рака

Актрисата със сетни сили се бори да оцелее.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 юни 2023

Фотография: Profimedia; Instagram/@shannondoherty

Шанън Дохърти разкри разтърсващи подробности за дългогодишната й борба с рака. 

Актрисата сподели сърцераздирателно видео в социалните медии, с което въведе феновете си отблизо в една от нейните лечебни сесии. Тя разкрива, че има нови неща около борбата й с рака. Звездата от "Бевърли Хилс, 90210", която разкри, че има рак в 4 стадий преди три години, сега споделя, че ракът й е метастазирал в мозъка.

"На 5 януари скенерът показа, че имам метастази в мозъка. Вчерашното видео показва процеса на поставяне на маската, която носите по време на облъчване на мозъка. На 12 януари се проведе първият кръг на химиотерапията."

шанън дохърти

Дохърти обяснява, че нейният "страх е очевиден", добавяйки: "Аз съм изключително клаустрофобична и в живота ми се случиха много неща. Щастлива съм, тъй като имам страхотни лекари като д-р Амин Мирахди и невероятните техници в Медицински център Сидър-Синай. Но този страх… Сътресенията... времето за всичко това… Ето как може да изглежда ракът."

Емоционалният пост на 52-годишната актриса беше посрещнат с подкрепа и любов от нейни приятели. Нейната колежка Сара Мишел Гелар написа: "Ти си воин". Междувременно Селма Блеър, която пък от своя страна се бори с множествената склероза, написа: "Това е много. Това е много за поемане, отново."

Битката на Дохърти с рака започна преди близо десетилетие. Тя бе диагностицирана с рак на гърдата през 2015 г. Две години по-късно тя съобщи щастливата новина, че е в ремисия. За съжаление, ракът се завърна и през 2020 г. Шанън обяви, че той е бил класифициран в стадий 4.

шанън дохърти

"Това е горчив хап за преглъщане по много начини", каза тя пред ABC News тогава. "Определено има дни, в които си казвам "Защо аз?" И тогава си казвам: "Е, защо не аз? Кой друг? Кой друг освен мен заслужава това?" Никой от нас не го прави. Бих казала, че първата ми реакция винаги е загриженост за това как ще кажа на майка ми, съпруга ми", сподели тогава актрисата. Нейното семейство до последно бе с нея, когато преди месеци Дохърти изненадващо обяви раздялата със съпруга си. 

След новината за раздялата актрисата сподели загадъчен цитат в своя Instagram, който гласеше: "Единствените хора, които заслужават да бъдат в живота ви, са тези, които се отнасят към вас с любов, доброта и пълно уважение."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA