Чарли Шийн се бори с "гранична деменция"

Актьорът е на тежки лекарства, които затрудняват и ежедневните му дейности.

Ася Иванова
Ася Иванова 07 юли 2023

Фотография: Profimedia

Десетилетия наред Чарли Шийн живвееше живот, изпълнен с безкрайни партита с алкохол, жени и наркотици. И в момента продължава да се бори с последиците. 

След като преди няколко години разкри, че е носител на вируса ХИВ, сега актьорът признава, че се бори с "гранична деменция". Звездата от "Двама мъже и половина" страда от загуба на паметта, промени в настроението и дори прости задачи от ежедневието го затрудняват заради страничните ефекти на тежките лекарства, които се налага да пие. Шийн признава, че медикаментите, които приема го поддържат жив, но е непрекъснато "потиснат". Освен това се бори с "постоянна мигрена".

Чарли Шийн

"Симптомите на деменция може да не са резултат само от лекарствата му. Не можете да пренебрегнете годините на злоупотреба с наркотици и алкохол, както и опасната сексуална разпуснатост. Той е нанесъл неописуеми щети върху себе си", казва д-р Стюарт Фишер от Ню Йорк. Той споделя, че мозъчната функция на актьора може да бъде възобновена, но това не е сигурно заради саморазрушението, на което се бе отдал допреди години и може и да е твърде късно да се предотвратят възможните дългосрочни последици.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA