5 концерта, които няма да пропуснем през август

Най-безгрижният месец от годината ще бъде наситен не само с море, слънце и коктейли, но и с много музика на живо.

Димитрина Иванова
Димитрина Иванова 01 август 2023

Фотография: Profimedia

Едно от хубавите неща на лятото е, че не само ни среща по-често с морето, но и с любими изпълнители, които можем да слушаме на живо. А след като изпратихме юли по възможно най-добрия начин с невероятния концерт на Imagine Dragons в София, емоциите, от който ще отлежават още дълго в сърцата ни, то август ще ги запази и ще ги направи още по-наситени. Истинска наслада очаква всички меломани в най-безгрижния месец от годината, когато има не малко концерти, които не трябва да пропускате.

Още в края на тази седмица, на 6 август, четири невероятни дами ще огласят пристанището в Бургас като част от Burgas Summer Live, серията летни концерти на Fest Team. Едва ли има по-вълнуващо място да се насладим на жестоките вокали на Róisín Murphy, Skye от Morcheeba, Sophie Ellis-Bextor и Деси от Phuture Shock, които ще споделят една сцена под небето на морския град. Всяка една от тях умее да разтуптява сърцата по своя си начин и с песни, които сме слушали on repeat толкова много пъти. Сигурни сме, че ще го направят и този път. Да, the time is now, както пее от години Róisín Murphy!

Оставаме в Бургас и на 11 август, когато на сцената на Burgas Summer Live ще се качат Franz Ferdinand, Nothing But Thieves и Hayes & Y. След силната женска енергия е ред и на момчетата да разпалят сърцата и да вдигнат градуса край брега на морето.

Но пък ако сте фенове на Hayes & Y, като нас, а няма да успеете да стигнете до Бургас, то бързаме да ви споделим, че тези талантливи български момчета ще имат свой концерт в София. На 17 август в Stroeja Open Air Music bar ще можем да чуем на живо любими парчета като The Feeling, Make No Sound и Epiphany. И ако още не сте ги слушали на живо, сега е моментът, точно под звездното софийско небе.

Оставаме на българска вълна с „Остава", защото на 30 август групата ще се качи на лятната сцена на „Маймунарника" в Борисовата градина. Всяка година по същото време и така вече над 10 години изпращаме лятото с една от любимите ни групи, които обещават, че ще чуем емблематични техни парчета (та на кого би му омръзнало някога да си припява или да обича „Шоколад"), както и част от последния им албум „Кислород". „Клише" ли? Понякога няма нищо по-хубаво от клишетата.

Само ден по-късно ще изпратим август с The Chemical Brothers, за да се насладим на една приказна симбиоза от звук и светлина. Световноизвестната електронна формация ще разтърси BREEZE Sofia в зала Арена София. Това е вторият концерт на групата в България, а от сцената ще прозвучат хитове като Hey Boy Hey Girl, Galvanize, Block Rockin' Beats и много други. Том Роуландс и Ед Саймъндс идват в София с нова продукция, включваща зашеметяващо 3D светлинно шоу и още множество спиращи дъха сценични ефекти, които ще наелектризират публиката. Колко по-зрелищно бихме могли да завършим месеца, нали!

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA