Ирландия се прости с Шиниъд О'Конър с цветя и песни

Хиляди фенове се простиха със звездата, която почина на 26 юли.

Ася Иванова
Ася Иванова 09 август 2023

Фотография: Profimedia

Ирландия се сбогува с Шиниъд О'Конър, която почина само на 56-годишна възраст.

Хиляди хора се събраха край дома й, където е живяла 15 години. Под звуците на песни и аплаузи, траурната процесия премина по крайбрежието в родния й град Брей, южно от Дъблин. "Шиниъд обичаше живота в Брей", казват близките й. "С това шествие семейството би искало да изрази признанието си за любовта, която хората" от региона и извън него показаха след новината за кончината на О'Конър. В неделя на хълм край Брей се появи надпис с бели букви: "Ирландия обича Шиниъд", който е висок девет метра.

Процесия Шиниъд ОКонър

Процесия Шиниъд ОКонър

През целия път събралите се хора я изпращаха с безброй цветя. "Тя беше икона тук", споделят съгражданите й, които бяха дошли да се сбогуват с нея. 

Ирландката, която стана световна звезда през 90-те години на миналия век с хита "Nothing Compares 2 U", си отиде на 56-годишна възраст. Тя бе намерена мъртва в лондонския си дом на 26 юли. Смъртта й бе потвърдена от семейството й, като до този момент не се споменава конкретна причина. Извършена е аутопсия, но резултатите ще бъдат обявени до няколко седмици.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA