The Rolling Stones обявиха завръщането си чрез вестник

Рокк бандата с първи албум от седем години насам.

Ася Иванова
Ася Иванова 24 август 2023

Фотография: Profimedia

The Rolling Stones обявиха новия си албум не чрез социалните мрежи, а по старомоден начин - чрез обява във вестник.

Те използваха изданието "Hackney Gazette", където пуснаха реклама на измислена фирма за поправяне на прозорци и стъклени изделия. Музикални експерти веднага разкриха и какво е посланието на обявата, а малко по-късно в "Уикипедия" се появи новината за този предстоящ 31-и албум.

"Нашият приятелски настроен екип ви обещава удовлетворение (най-известния им хит "Satisfaction"). Когато кажете "Дай ми подслон" (песента им "Gimme shelter"), ние ще поправим счупените ("Shattered" - песен от 1978 г.) ви прозорци". Предполага се, че името на измислената компания, от чието име излиза публикацията е "Hackney Diamond", което се смята за заглавие на албума. В рекламата е добавен и телефонен номер, на който клиентите могат да се обадят, за да получат оферта. Когато звъннат, се чува записано съобщение, което гласи: "Добре дошли в Hackney Diamonds, специалисти по ремонт на прозорци: Не се ядосвайте, поправете ги. Откриване в началото на септември, Mare Street, E8".

Обявата беше забелязана за първи път от Саймън Харпър, основател на списание Clash, който я публикува в X / Twitter. Новият албум на Stones ще бъде първият им след "Blue and Lonesome" от 2016 г., който беше колекция от кавъри на блус песни, и първият им запис на оригинален материал след "A Bigger Bang" през 2005 г.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA