Осъдиха Дани Мастерсън от "Шеметни години" на 30 г. затвор

Актьорът е намерен за виновен за изнасилвания на две жени.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 септември 2023

Фотография: Profimedia

Актьорът Дани Мастерсън беше намерен за виновен и осъден на 30 години затвор от съда в Лос Анджелис за две изнасилвания.

Комикът, известен с ролята си в сериала "Шеметни години", беше признат за виновен през юни и сега получи максималната присъда.

По време на процеса три жени го обвиниха в изнасилване в периода между 2001 и 2003 г. Те твърдят, че той ги е дрогирал и изнасилвал в дома си в Холивуд хилс. Съдебните заседатели се произнесоха в полза на две от жертвите, но не успяха да постигнат единодушно решение, необходимо за осъждането по третия случай.

Дани Мастерсън

По време на делото става ясно, че и Сциентоложката църква се намесва в случая. Мастерсън е виден член на движението, както и дамите, които по-късно признават за изнасилванията. Те твърдят, че организацията, която е много добре установена в Лос Анджелис, ги е разубедила да се свържат с и полицията. Защитата обаче настоява, че версията на тъжителките за събитията се е променила през годините и предполага, че предразсъдъците срещу сциентологията може да са мотивирали процеса.

Мастерсън става известен в края на 90-те години с участието си в сериала "Шеметни години", в който играе с Мила Кунис и Аштън Къчър. С Къчър той участва и в сериала "Ранчото", но през 2017 г. е отстранен, след като започват разследванията срещу него.

Дани Мастерсън

След ареста на актьора му през 2020 г. става ясно, че срещу него има още две обвинения в сексуално посегателство, но те отпадат поради липса на доказателства и поради изтекла давност.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA