Тино и неговата допаминова утопия

Изпълнителят представи нов сингъл и се готви за голям самостоятелен концерт

Димитрина Иванова
Димитрина Иванова 03 ноември 2023

"Допаминова утопия" е новата песен на Тино, която идва след огромния успех на последните му два дуета с Дара Екимова и Графа. Работата си по нея изпълнителят започва преди участието си в Сървайвър и докато е в Доминиканската република, не спира да мисли за нея. Именно на острова на Отшелника той завършва текста "в главата си", защото няма на какво да пише там.

„Текстът до голяма степен се дължи на напредъка ми в житейски и ментален план, благодарение на работата ми с моя психолог, както и на връзката, в която съм в момента. Повлиян е от борбата с допаминовите зависимости, с които всички ние се борим в ежедневието си. Самият аз ежедневно изпадам в своята допаминова утопия, най-вече благодарение на социалните мрежи и постоянното присъствие на „екрана на забвение”, както го наричам в песента", признава Тино. „Това е най-дълго работената песен за мен и като текст, и като аранжимент. Преминах през няколко аранжимента, докато не се стигна до работата ми с Искрен Тончев-Искрата, когото считам за продуцент и музикант от наистина високо ниво. Уверих се в това отново, особено след работата ни по песента „Недей да ме будиш", допълва артиста с изключително разпознаваем глас.

2

За видеото към песента Тино работи с режисьора Свилен Славов и оператора Виктор Добрев, негови добри приятели от Варна, на които изцяло се доверява за визуализацията. Снимките на „Допаминова утопия" протичат в рамките на три дни на различни локации. За да пресъздаде идеята на Свилен за излизането от старата обвивка, подобно на какавида, и да засегнат темите за психичното здраве, любовта и човешките зависимости, екипът решава да заснеме сцени в казино, кино салон, изоставен строеж, автоморга, езеро в гора и дори аквариум. „Добре, че преминах през изпитанията в Сървайвър, за да бъда подготовен за снимките на този клип. Бях затворен в аквариум , бях в преобърната кола, бях в ледено езеро в гората и какво ли още не", разказва Тино.

Тази есен за него има още едно изключително важно събитие, което предстои съвсем скоро – първият му концерт на сцената на Sofia Live Club. „На 10-ти ноември ще се случи нещо, за което мечтая отдавана! От дете най-голямото ми вдъхновение е да гледам хубави концерти на запис, преди дори да започна да ходя на живо. За мен най-великото нещо в музиката са концертите и те са главната причина да избера този път за себе си. Като добавим и фактите, че за пръв път ще бъда на сцената на най-култовия клуб за жива музика в България и най-вече, че този концерт ще бъде заснет в пълнометражен концертен филм, няма как да не се чувствам развълнуван - споделя Тино и допълва. - Определено усещам този момент като изключително важен - и за мен самия, и за публиката ми.  От известно време не съм правил нещо „за първи път" в музиката и това е най-голямото вълнение, което изпитвам от доста време насам."

„Допаминова утопия" е първата песен, която Тино реализира с новия си продуцент East Art и се разпространява от Орфей Мюзик. Билети за концерта на Тино на 10-ти ноември в Sofia Live Club можете да намерите в мрежата на Eventim.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA