Лени Кравиц възражда любовта с "I Believe in Love Again"

Рокерът ни изненадва с нетипична хаус и R&B колаборация с южнокорейката Peggy Gou.

Ася Иванова
Ася Иванова 10 ноември 2023

Фотография: Animato Music/XL Recordings

Лени Кравиц изненада феновете си с ново парче, само месец, след като пусна видео с горещи кадри към песента "TK421".

Новият сингъл на рок звездата е в колаборация с известния южнокорейски диджей и продуцент Peggy Gou. Двамата възраждат любовта в живота на всеки един от нас със сингъла "I Believe in Love Again". Интересен момент в новото парче на Лени е, че то не е в типичното за него звучене. Музиката е издържана в свой собствен жанр, между R&B и хаус.

Gou е истински виртуоз на рейв сцената, но това сътрудничество се осъществява благодарение на признателността ѝ към R&B жанра и по-конкретно на любовта ѝ към работата на Kravitz от 90-те години. 

"90-те години оказаха огромно влияние върху моята музика. Хората знаят за любовта ми към денс/хаус/рейв сцената от това време, но винаги съм била голям фен на R&B, а също и огромен фен на Lenny. Слушах непрекъснато албума му от 1998 г., 5 - моят личен фаворит - но цялата му дискография е страхотна, напълно неподвластна на времето. Той дойде в студиото и превърна водещия вокал в магия, написа нов текст и създаде онзи невероятен китарен риф. "I Believe In Love Again" е силно послание за позитивизъм и надежда, и се надяваме всеки да усети това, когато чуе песента", казва Gou в изявление.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA