Нека игрите започнат с филмови награди

"Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" е в кината, 4DX и IMAX от 17 ноември.

Ася Иванова
Ася Иванова 15 ноември 2023

Фотография: Форум Филм България

Нека игрите започнат! На 17 ноември се завръщаме в кината и суровия антиутопичeн свят на Панем с Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии.

Филмът, създаден по световния бестселър на Сюзан Колинс, е предистория на "Игрите на глада" и разказва завладяващия възход на младия Кориолан Сноу, първите му стъпки в йерархията на властта, времето преди да се превърне в ужасяващия тиранин, когото познаваме от другите филми в поредицата.

ИГРИТЕ НА ГЛАДА: БАЛАДА ЗА ПОЙНИ ПТИЦИ И ЗМИИ

ИГРИТЕ НА ГЛАДА: БАЛАДА ЗА ПОЙНИ ПТИЦИ И ЗМИИ

Ще преживеем епична среща със Сноу, който трябва да впрегне не само своя чар и интелект, но и цялата си изобретателност за ролята на ментор в предстоящите 10-и Игри на глада, защото залогът е твърде голям - бъдещето му. Само че пречките по пътя към бленувания триумф започват още преди началото. Отреденият му трибут е не просто момиче, а такова от незначителния Окръг 12 – Луси Грей Беърд. Провокативното ѝ и дръзко изпълнение по време на Жътвата привлича вниманието на Панем и дава на Сноу искра надежда. Може би той все пак ще успее да обърне шансовете на тяхна страна, ако впрегне уменията им за показност и спечели сърцата на публиката?

ИГРИТЕ НА ГЛАДА: БАЛАДА ЗА ПОЙНИ ПТИЦИ И ЗМИИ

В главните роли ще видим Рейчъл Зeглър, Том Блайт, Питър Динклидж, Вайола Дейвис, Хънтър Шейфър, Джейсън Шуорцман, Бърн Горман, Ашли Лиао, демонстрирайки перфектна игра под вещото ръководство на Франсис Лорънс, който отново сяда на режисьорския стол за филм от поредицата.

ИГРИТЕ НА ГЛАДА: БАЛАДА ЗА ПОЙНИ ПТИЦИ И ЗМИИ

Разбира се, с приятелите ни от Форум Филм България ще отпразнуваме дългоочакваната кинопремиера, раздавайки филмови награди - комплект от едноименния бестселър и оригинална значка или комплект от оригинална тениска и значка от филма.

Игрите на глада

Игрите на глада

За да се включите в играта, открийте тематичния пост в официалния ни Instagram акаунт, изпълнете условията под него до 20 ноември включително и стискайте палци да изтеглим вас като победители след 10:00 ч. на следващия ден.

Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии - от 17 ноември, в кината, 4DX и IMAX.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA