Джейкъб Елорди и Айо Едебъри ще се борят за "Изгряваща звезда" на наградите БАФТА

Публиката ще гласува за петте номинирани.

Ася Иванова
Ася Иванова 11 януари 2024

Фотография: Profimedia

Наградният сезон продължава! Джейкъб Елорди и Айо Едебъри са сред отличилите се в последната година актьори, които ще се борят в категорията "Изгряваща звезда" на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА).

Цели пет имена ще се борят за престижното отличие. Те станаха известни около седмица преди обявяването на номинациите, а това е единственото отличие сред филмовите й призове, за което гласува публиката.

Джейкъб Елорди в Присила

Освен Джейкъб Елорди, познат от "Присила" и Солтбърн", и Айо Едебъри, която дори спечели "Златен глобус" за най-добра актриса в телевизионна комедия или мюзикъл за ролята си в сериала "Мечката", сред номинираните са още Фийби Динивър ("Феърплей", "Бриджъртън"), Миа Маккена-Брус ("Как да правим секс") и Софи Уайлд ("Говори с мен"). 

Айо Едебъри

Петимата претенденти бяха избрани от жури, включващо редица експерти от бранша. "Радвам се, че мога да отпразнувам изключителния талант, демонстриран от петимата номинирани тази година за наградата "Изгряваща звезда", каза главният изпълнителен директор на БАФТА Джейн Миличип. "Тези забележителни личности символизират бъдещето на филмовата индустрия, въплъщавайки новаторство, отдаденост и ангажираност към разказването на истории, които завладяват публиката по целия свят".

Призът "Изгряваща звезда" ще бъде връчен на церемонията за наградите БАФТА, която ще се състои на 18 февруари в Кралската фестивална зала в Лондон.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA