Как реагираха Хари и Меган относно Кейт Мидълтън и крал Чарлз

Принцесата на Уелс претърпя сериозна коремна операция и ще се възстановява до Великден.

Ася Иванова
Ася Иванова 22 януари 2024

Фотография: Profimedia

Тези дни крал Чарлз трябва да влезе в болница заради операция. Миналата седмица пък стана ясно, че Кейт Мидълтън е претърпяла коремна операция. Това предизвика въпроса как са реагирали отчуждените принц Хари и Меган Маркъл в този труден за цялото кралско семейство момент.

Източник, близък до херцога и херцогинята на Съсекс, казва пред The ​​Mirror, че "кралят и принцесата на Уелс са получили подкрепа от принц Хари и Меган по отношение на тяхното здраве". Двамата са се "свързали с двете страни по различни начини, за да предадат своята загриженост и най-добри пожелания".

Кейт Мидълтън

Изглежда положението на Кейт е по-сложно, тъй като се очаква тя да остане в болницата в рамките на две седмици, а възстановяването й ще продължи чак до Великден. Затова се налага и да отмени публичните си ангажименти, в ролята й на кралска особа. "Операцията беше успешна и се очаква тя да остане в болница от десет до четиринадесет дни, преди да се върне у дома, за да продължи възстановяването си", гласеше официалното изявление на Кралския двор.

Крал Чарлз и принц Хари

Хари научава за състоянието на своите снаха и баща посредством медиите. Служители в Бъкингамския дворец твърдят, че са се опитали да предупредят всички висши членове на кралското семейство, включително Хари, който от 2020 г. живее в Калифорния, но явно не са успяли. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA