KINGS OF LEON с нов албум и световно турне

Вижте видеото към най-новата им песен "Mustang".

Ася Иванова
Ася Иванова 23 февруари 2024

Фотография: Animato Music/UMG

Всички искаме да чуем хитове като "Sex on Fire", "Use Somebody" и "Closer" на живо в изпълнение на Kings of Leon, и съвсем скоро може и да имаме тази възможност. Инди рок бандата се завръща с нов албум и световно турне, което стискаме панци да мине и през България.

Групата вече може да се похвали и с новото партньорство с лейбъла Capitol Records, а като плод на общата им работа е предстоящия им 9-ти студиен албум "Can We Please Have Fun". Той ще излезе на пазара на 10-ти май. Вече е готово и първото парче с клип към него, което носи заглавието "Mustang".

Освен в САЩ и Канада, Kings of Leon ще зарадват и феновете си с концерти в Европа. Засега единствената обявена международна дата е в Лондон на 30-ти юни. Турнето на бандата е продуцирано от Live Nation. 

В новия си албум, Kings of Leon показват една по-различна своя страна. Може би това се дължи и на новия им сътрудник Kid Harpoon, който стои зад едни от най-големите хитове на Хари Стайлс и Florence+ the Machine.  А както подсказва заглавието, "Can We Please Have Fun" е за това как една от най-великите рокендрол групи на тази епоха намира нова радост в творческия процес. 

"Когато имаш група, има връзка като никоя друга. Имаш семейство," споделя Кейлъб. "Помислих си, че ако насочим цялата си енергия към нещо, кой ще ни спре? Кой може да ни спре, освен нас?," допълва още той.

"Нямаше натиск от страна на лейбъла. Това ни даде свободата да се опитаме да направим нещо страхотно, без да се налага да мислим за нищо друго освен за музиката," казва Джаред. "Връщах се у дома от нашите сесии ухилен до уши", спомня си от своя страна Нейтън. "Това вероятно е най-доброто място, на което някога сме били като група."

Kins of Leon

За 25-те си години като група те са натрупали някои невероятни постижения. От дебюта си през 2003 г. Kings of Leon издават 8 албума, от които продават над 20 милиона копия и близо 40 милиона сингъла по целия свят, имат пет сингъла в класацията Billboard Hot 100 и две парчета, достигнали до #1 в Modern Rock radio. Освен това те имат 8 номинации за награда "Грами", три спечелени статуетки, две награди BRIT и една награда JUNO.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA