Всички обичат Кейт Мидълтън!

Принцесата на Уелс е най-популярната кралска особа във Великобритания.

Ася Иванова
Ася Иванова 10 април 2024

Фотография: Profimedia

Безспорно, Кейт Мидълтън винаги е била най-харесваната личност в Кралския двор, но това особено ескалира, след като тя призна, че се бори с рака. Принцеса Кейт от Уелс моментално се превърна в най-обичаната и популярна кралска особа във Великобритания.

Рейтингът на популярността ѝ се е повишил с шест процентни пункта от началото на годината, след публикуването на видеото, в което обяви лечението си с химиотерапия. Кейт изпревари съпруга си, уелския принц Уилям, като 76% от анкетираните британци заявиха, че имат положително мнение за бъдещата британска кралица. 

Кейт Мидълтън

Престолонаследникът Уилям пък е събрал 73% положителен рейтинг, сочи проучването на YouGov. На трето място е сестрата на крал Чарлз III – Ана, която е с положителен рейтинг от 71%. Тя е следвана от краля, който също като Кейт се лекува от рак. Кралят има 63% положителен рейтинг и 30% отрицателен, а след него се нареждат брат му принц Едуард, херцог на Единбург, с 54% положителен рейтинг, и кралица Камила, която се е повишила с два процентни пункта от януари насам, като 50% имат положително мнение за Камила. За Хари и Меган пък има едва 31% и 26% положително мнение.

принц Хари

Принц Андрю, херцогът на Йорк, който се забърка в скандала със злоупотребите на Джефри Епстийн, остава най-малко популярният член на семейството сред включените в проучването на YouGov. Едва 6% от британците имат положително мнение за него.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA