Спекулациите приключиха: Кейт Мидълтън се лекува от рак

От Кралския двор споделиха, че лечението й е в начален етап.

Ася Иванова
Ася Иванова 22 март 2024

Фотография: Profimedia

След седмици наред спекулации относно здравето на Кейт Мидълтън, стана ясна и причината за нейното отсъствие. Също като крал Чарлз III, принцесата на Уелс се лекува от рак.

Мидълтън сподели видео с официално обръщение към обществеността, в което споделя, че новината за болестта е била "огромен шок" за нея след като е преживяла "невероятно трудни няколко месеца". Тя призова хората за "малко време, пространство и уединение". "Аз съм добре и ставам все по-силна с всеки изминал ден", уверява Мидълтън.

Тя заяви, че мисли за всички, засегнати от болестта, и добави: "За всички, които се сблъскват с това заболяване, независимо от формата му, моля, не губете вяра и надежда. Вие не сте сами."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КЕЙТ МИДЪЛТЪН СЕ ПОЯВИ НА ОБЩЕСТВЕНО МЯСТО

Тя сподели, че при коремната операция, която претърпя през януари, не се е знаело за рака. "Въпреки това, тестовете след операцията установиха, че ракът е налице. Затова медицинският ми екип ме посъветва да премина курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение", казва Мидълтън. 

Подробности за рака не се съобщават, но дворецът Кенсингтън заявява, че е убеден, че принцесата ще се възстанови напълно. "Уилям и аз правим всичко възможно, за да се справим с това насаме в името на младото ни семейство. Отне ни време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по подходящ за тях начин и да ги уверим, че ще се оправя", казва още принцесата на Уелс.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA