Кейт Мидълтън и крал Чарлз III по спешност в болница

Принцесата на Уелс ще се възстановява от операция до Великден.

Ася Иванова
Ася Иванова 18 януари 2024

Фотография: Profimedia

След като стана ясно,че принцесата на Уелс - Кейт Мидълтън, е претърпяла коремна операция, бе съобщено, че се налага и Краля да постъпи в болница.

42-годишната съпруга на принц Уилям ще остане в болницата между 10 и 14 дни, преди да се върне у дома, за да продължи възстановяването си. То ще продължи дълго и не се очаква принцесата да се върне към обществените си задължения преди Великден.

Кралско семейство

"Нейно кралско височество, принцесата на Уелс беше приета в Лондонската клиника вчера за планирана коремна операция. Интервенцията беше успешна. Принцесата на Уелс оценява интереса, който ще предизвика това изявление. Тя се надява, че обществеността ще разбере желанието й да не се всява паника заради децата й и да зачете нейното желание личната й ситуация и информацията за това, да остане поверителна", гласи официалното съобщение на Двореца.

Самият принц Уилям отлага всичките си задължения, за да се грижи за своята съпруга в този момент.

Малко след като дворецът Кенсингтън обяви, че Кейт Мидълтън е хоспитализирана, от Националната здравна служба и Бъкингамския дворец обявиха, че крал Чарлз III влиза в болница от следващата седмица. "Подобно на хиляди мъже всяка година, кралят е потърсил лечение заради увеличена простата", заявиха от Националната здравна служба. "Състоянието на Негово Величество е доброкачествено и той ще посети болница следващата седмица за коригираща процедура. Публичните ангажименти на краля ще бъдат отложени за кратък период на възстановяване."

Все още не е ясно кога крал Чарлз III ще се върне към публичните си задължения след операцията.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA