Зендая е звездата на VOGUE за САЩ и Великобритания

Актрисата краси първите страници на изданието в САЩ и във Великобритания.

Ася Иванова
Ася Иванова 11 април 2024

Фотография: Vogue

Зендая е звездата не на една, а на две корици на модната библия Vogue. Актрисата е избрана да е лицето на британското и на американското издание за месец май.

За американския брой на Vogue, който беше сниман от Ани Лейбовиц, Зендая позира за корицата в червена рокля на Dolce & Gabbana Alta Moda. Моден редактор на снимките е нейният дългогодишен стилист и моден сътрудник Лоу Роуч, който споделя: "Това, което тя ми позволява, е да измисля голямата картина, голямата идея и тя я приема това, като я намалява малко."

Фотосесията на Зендая в британския Vogue е заснета от Карлин Джейкъбс и насочва повече към "спортен лукс". Нищо изненадващо, тъй като в момента актрисата промотира новата лента с нейно участие "Challengers", в която влиза в образа на младата тенис надежда Таши Дънкан. Фотосесията обаче в никакъв случай не би могла да бъде определена като скучна. И няма как да е иначе! Зендая има склонността да превзема всеки червен килим, на който стъпи, и да го превърне в моден момент.

"Тя е различно същество, което идва от мен – моята собствена Саша Фиърс... Трябва да приема, че тази жена съществува или че тази фантазия съществува. Трябва да вляза в зоната да бъда тази част от себе си, което определено не е хиляда процента естествено", казва Зендая за образа, който представя на страниците на Vogue. Но тя явно предпочита да е далече от светлините на прожекторите.

"Толкова е смешно. Хората си казват: "О, тя е толкова жестока." И, да, тя наистина е. Но тя би предпочела да си е вкъщи, със спусната коса, без грим, с нейното куче Нун и гледа филм, вероятно Хари Потър," разкрива Лоу Роуч.

Двата броя на американския и британския Vogue ще се появят на пазара на 23 април.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA