Бляскава нощ с вкус на шампанско под светлините на Белград

Отбелязахме 280-годишнината на най-обичаното шампанско в света по най-приказния начин и празнувахме живота, защото a little party never killed nobody, буквално

Димитрина Иванова
Димитрина Иванова 29 ноември 2023

Фотография: New Entertainment Office

Нали помните сцената с грандиозното парти във филма „Великият Гетсби" на Баз Лурман и онзи кадър на Леонардо ди Каприо с вдигнатата чаша шампанско. Точно както Зелда и Скот Фицджералд, който написва едноименната книга, са се наслаждавали на бохемските си вечери в Париж – с бълбукащи балончета в чашите, шумни наздравици и сърца, изпълнени с любов. Нямах своя Скот до себе си, но с тайни трепети в сърцето замених малката черна рокля със златна, защото когато получиш покана за рожден ден на Moët & Chandon и на нея пише дрескод spark the night, знаеш, че нощта не само ще е нежна, а грандиозна. По Гетсби. По Moët. Защото вече 280 години най-обичаната марка за шампанско превръща всяко събитие в истински празник. От кралските дворове през прочутото Studio 54 до червените килими – тя допринася блясъкът винаги да бъде в повече, вълненията – нестихващи, а спомените – незабравими. А ние от GRAZIA имахме възможността да се докоснем от първо лице до това овладяно до съвършенство art de vivre, което е заложено в ДНК-то на Moët & Chandon.

2

Нашият червен килим ни очакваше на входа на известния Cabaret Club Lafayette в Белград, по който преминаха над 350 гости от 15 страни, сред които редица популярни личности от света на шоубизнеса. Именно там, на брега на река Сава, в една ноемврийска есенна вечер ни очакваше и първата (от много) чаши (в златно, разбира се) шампанско Moët & Chandon Impérial с обещание, че празникът тепърва започва. Неслучайно нощта премина под мотото „Celebrating life since 1743" и домакините ни се постараха да поглезят сетивата ни на всички нива, за да отпразнуваме не само този важен рожден ден, ни и живота с цялата му сложност и непосилна лекота на битието.

Заедно с четиристепенното гурме меню ни бе поднасян различен Moët, подхождащ за съответното ястие. Специалният момент при шампанското обаче бе повече от специален, когато в чашите ни се разля Grand Vintage 2004 от бутилка в размер Jeroboam. Това лимитирано издание, произведено само в 280 бутилки, отлежало в изби повече от 15 години, отбелязва тази важна годишнина на марката и го прави с нотки на зрялост, аромат и онази сладост, която обичаме да усещаме във вкуса на бълбукащите бляскави балончета.

3

Но докато отпивахме с нескрито удоволствие от този изключителен Grand Vintage 2004, се наслаждавахме и на невероятните изпълнения на трупата на Cabaret Club Lafayette под ръководството на Милан Громилич. Музикалните изпълнения, горещите танци и акробатичните номера, които виждахме не само на сцената, но и на бара и в различни кътчета на клуба, ни оставяха без дъх. Направи го и емоционалното изпълнение на джаз певицата Лина Ковачевич, по време на което бяха показани различни емоционални кадри на популярни жени под надслов "Celebrating women”. И точно, когато си мислехме, че вълненията ще стихнат, се чуваше за пореден път песента A Little Party Never Killed Nobody, за да ни пренесе на онзи бряг, в къщата на Гетсби, където един мъж е готов да покори нощта в името на любовта.

4

„В продължение на почти 3 века Moët & Chandon е предпочитаното шампанско за отбелязване на значими събития както в исторически план, така и в личен аспект. Тази вечер беше значимо събитие както за Къщата, така и за целия регион на Централна Европа, защото имахме възможност да отпразнуваме 280-годишнината на марката в Белград, събирайки на едно място партньори, колеги, приятели и уважавани членове на Moët Society, общност от избрани влиятелни лица , които споделят ценностите на бранда - величие, щедрост и елегантност. Надявам се, че всички гости ще си тръгнат с едно ключово послание от тази незабравима вечер и то е, че животът е пълен с възможности за празнуване", сподели от сцената Нора Сегеди, бранд мениджър за Moët Hennessy за Централна Европа. А както Коко Шанел е обичала да казва: „Пия шампанско само в два случая – когато съм влюбена и когато не съм". Крадем си го постоянно и ние това joie de vivre на французойките или онази радост от живота, която усетихме там, на брега, под светлините на Белград с празника, който ни подариха от Moët.

5

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA