КУЧЕШКИ СЛЕДОБЕД

Лукс на четири лапи в сърцето на Париж

01 януари 2019
Текст: Мира Генова
Фотография: Мина Анхела Игнатова


НЕ БЕШЕ НЕОБХОДИМО ПАРИС ХИЛТЪН ДА ИЗГРЕЕ НА СВЕТСКИЯ ХОРИЗОНТ С ЛЮБИМОТО СИ КУЧЕНЦЕ или Мики Рурк да изстрада повече смъртта на домашния си любимец Локи, отколкото загубата на “Оскар” за “Кечистът”, за да стане ясно, че в човешкото сърце има място за четири лапи. Домашните любимци се превърнаха в главен герой на големия екран (вижте комедията “Марли и аз”) и в партньори в бизнес и житейски приключения. Така в Париж лабрадорът Арчибалд вдъхнови своя стопанин Стефан Моасе да зарадва всички домашни любимци в града с изискан бутик за кучешки аксесоари и DVD-та. Да, да, оказва се, че четириногите любимци гледат филми, обличат се в кашмирени палтенца и подремват върху изискани тъкани и материи. Малкият шнауцер Пепър, роден и израснал в Ню Йорк, дори си има блог, в който е добавена следната новина: “Ако посетите Париж, не пропускайте да видите бутика Dog and Design, собственост на красивия лабрадор Арчибалд, който любезно е разрешил на Стефан да работи заедно с него!” С подобен коментар, сигурно сте наясно, че улица “Шерше миди” в 6-и парижки район не е за изпускане. Grazia успя да открие Стефан и Арчибалд в Париж.
Създали сте Dog and Design с идеята да провокирате хората да се отнасят към домашните си любимци, както се отнасят към себе си. Вярвате ли, че кучeтата са най-добрите ни приятели? - Донякъде да! Кучето винаги е много щастливо, винаги е в настроение за игра, усеща, когато човек е тъжен, и се опитва да помогне.
Как правите селекцията за бутика си? - Създавам една голяма част от продуктите си, но те са лимитирана серия и обикновено са много скъпи. Пътувам много и прекарвам поне няколко часа на ден в интернет в издирване на интересни продукти.
Ако трябва да изберете домашен любимец за Марк Джейкъбс, Барак Обама и Сара Джесика Паркър, какво щяхте да им предложите? - За Марк Джейкъбс задължително шарпей, защото той напомня малко на аутфитите на Марк. Барак Обама вече има куче и неговият избор на порода демонстрира изключителен вкус – португалски воден дог. За Сара Джесика Паркър определено бих избрал златист ретривър.
Да си представим, че трябва да измислите мото за кампания, която промотира  връзката домашен любимец–стопанин, какво бихте избрали? - Не бъдете кучка, осиновете кученце или направете дарение.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA