Пролетно докосване с КРИСТА

Ако сте уморени от вечно повтарящите се лица в музикалните класации, време е да пренастроите сетивата си – Криста е първият млад талант от каталога на продуцентския лейбъл на Мария Илиева „Стерео стая”, който ще влее свежа кръв в редиците на родната музикална армия

01 януари 2019
Текст: Биляна Георгиева-Биба
Фотография: Дилян Марков
Коса: Ирена Ванчева
Грим: Надя Сарафова
Стайлинг: Августина Маркова


GRAZIA: Какво накара Мария Илиева да те забележи?
КРИСТА: Музиката и изкуството винаги са били част от мен. Майка ми е народна певица и солист в Северняшки ансамбъл в Плевен, а леля ми е преподавател по флейта. В крайна сметка аз, сестра ми и двете ми братовчедки нямахме много голям избор – влюбихме се в изкуството и започнахме да се занимаваме с музика. Първоначално със сестра ми пеехме в детски хор, с който за първи път влязох и записах песен в студио, а по-късно пеех и в църковен хор.
Средното си образование получих в плевенското музикално училище „Панайот Пипков” със специалност народно пеене, а през 2008 година завърших висшето си образование в държавната музикална академия „Панчо Владигеров” в София, с поп и джаз пеене при доц. Стефка Оникян. Винаги съм знаела, че сцената е мястото, на което искам да се развивам.
Мисля, че Мария оцени тези неща.
G: Ако не беше станала певица, каква щеше да станеш?
К: Със сигурност щях да се занимавам с изкуство! Може би актриса или нещо, което съчетава музика, танц и актьорско майсторство, например мюзикъл. Всъщност една от мечтите ми е да участвам в мюзикъл.
G: Разкажи ми за първата си песен?
К: Бях на шест или седем години и пеех в детски хор „Децата на Плевен”. Името на песента беше „Бимбо” и в нея се разказва за една малка непослушна маймунка, която прави какви ли не бели. Когато слушам първите си записи, винаги се забавлявам много.
G: А коя е последната ти песен?
К: Най-новата песен, която записах, но определено не и последната, е дело на Мага и B.O.Y.A.N. Няма да издавам повече подробности, защото мисля, че съвсем скоро читателите на GRAZIA ще останат приятно изненадани от резултата. След успешното представяне на дебютния ми сингъл „Това, което искаш” съм малко по-смела. Благодарна съм на „Стерео стая” за доверието и шанса да сбъдвам мечтите си.
G: Какво ти предстои в професионален план?
К: Това, което следва в най-скоро време, е подготовката по останалите парчета от дебютния ми албум. Също така предстои и серия от клубни и концертни участия, проекти с други артисти, а до края на годината – промоцията на първия ми албум. Автори в него са Мага, Жоро Янев, Живко Петров, Любо, Белослава, Бобо, Symphonics, а за концепцията отговаря моят музикален продуцент B.O.Y.A.N.
G: Какво беше чувството, когато за първи път излезе на сцената?
К: Неописуемо! Комбинация от притеснение дали всичко ще е наред, щастие, трепет – с две думи – истинска сценична треска. Все още се вълнувам, когато съм на сцена, този вулкан от чувства ме пренася в друг свят!
G: Би ли направила дует с някой български изпълнител?
К: С удоволствие бих направила дует с B.O.Y.A.N., Мария Илиева, Белослава, Любо... Няма песен, която да съм изпяла с нежелание и за щастие работя с хора, с които се разбираме чудесно.
G: Какво ще правиш през пролетта?
К: Най-вече ще работя върху албума си – записи, репетиции, снимки, участия. Ако ми остава и свободно време, с удоволствие ще го споделям с приятелите си.
G: Лесно ли е да издадеш албум у нас?
К: Според мен в България е възможно да бъдеш известен изпълнител и без албум. За мен обаче е важно да издам такъв, защото това ще бъде моята своеобразна история, в която с всяка песен ще мога да разкажа на хората коя съм аз и какво е усещането ми за музика.
G: Как протича един твой ден?
К: Напоследък все по-динамично. Когато ми предстои натоварен ден, ставам рано, пия ободряващо кафе и ако имам време, закусвам, обличам нещо подходящо и излизам. Оттам отивам на среща с екипа, след което имам записи или просто репетирам. След студиото или репетиционната отивам на тренировка или в залата за танци. Когато не съм ангажирана с участие вечер, обичам да бъда с приятелите и семейството си. Понякога си почивам с някой приятен филм или концерт на любим изпълнител. Ако програмата ми не е толкова натоварена, се наслаждавам на чаша кафе с приятно четиво, сърфирам в интернет, отговарям на съобщенията на страницата ми в myspace.com/kristaofficial, задължително отделям време за разпяване, излизам на разходка, а вечер понякога каня гости и им приготвям нещо вкусно.
G: Какви дрехи има в гардероба ти?
К: Най-разнообразни - от ежедневни, с които ми е най-комфортно, до по-официални и сценични облекла. Имам ефирни рокли, панталони, блузи, топове, туники. Подборът и тяхното съчетаване зависи от повода на събитието, мястото и аудиторията.
G: Когато отиваш на среща с мъж, как се обличаш?
К: Секси, но не прекалено предизвикателно. Когато отивам на среща с мъж, когото харесвам, обичам да се чувствам комфортно и да знам, че изглеждам красива и женствена. Това ми дава самочувствие и повече увереност.
G: Имаш ли мъж до себе си?
К: В момента ежедневието ми е посветено изцяло на музиката, но съм щастлива, че има толкова много ценни за мен хора, които правят свободното ми време повече от прекрасно.
G: Освен да се виждаш с приятели, какво друго обичаш да правиш в свободното си време?
К: Напоследък нямам много време за себе си и затова свободното време е много по-ценно за мен. Когато не експериментирам в кухнята, обичам да изработвам интересни аксесоари от различни материали.
G: Каква искаше да станеш като малка?
К: Винаги съм мечтала да бъда на сцената – да съм балерина, актриса или певица. А като съвсем малка исках да съм принцеса, фея, русалка.
G: Коя е дрехата, която те определя най-добре?
К: Това зависи от настроението ми, но се чувствам най-комфортно, когато съм облечена с широки дънки, тишърт и кецове, защото ми дават свобода на движение. Когато съм на сцена, обичам да съм красива и секси.
G: Би ли променила нещо в себе си?
К: По отношение на външния си вид на този етап не бих променила нищо, но по принцип обичам да експериментирам, така че твърде вероятно е да опитам някаква интересна промяна. Напоследък промених много неща в себе си като характер – старая се да съм по-взискателна и съсредоточена в работата си.
G: Коя песен на чужд изпълнител би искала да бъде твоя?
К: Има много песни на чужди изпълнители, които са ми любими. Но съм сигурна, че най-значима във времето ще остане специално създадената за мен музика. Надявам се моите песни да се превърнат в любими и на публиката.
G: Какво си пожелаваш да ти се случи?
К: Най-много от всичко си пожелавам дебютният ми албум да бъде успешен и винаги да имам вдъхновение, с което да продължавам да творя музиката си.
Пожелавам на екипа и на читателите на GRAZIA да са винаги усмихнати, щастливи, успяващи във всяко начинание, много обичани и обичащи.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA