Камелия: Обичам да се променям

28 март 2019

Секссимвол, телевизионна звезда, една от иконите на поп-фолка, зайче на Playboy и харизматична блондинка (поне за сега!) – не можем да поставим Камелия в рамка, а и защо да го правим? Именно нейната способност да се трансформира своя публичен образ, но да остава все така провокативна и нестандартна, й отрежда запазено място в сърцата на феновете.

За трети пореден път „Гласът на България” ще се довери на преценката и уменията на Камелия, която определено има на какво да научи участниците в българското издание на международния формат.

Ти си една от безспорните звезди на поп-фолка у нас. Много певици изгряват и залязват всяка година, но Камелия е все така актуална. Каква е тайната да задържаш любовта и вниманието на публиката толкова дълго?

Няма тайна. Когато някой знае какво иска, има цел и е готов да върви по собствения си път, който невинаги е лесен и равен, нещата се получават. Знаем, че има трудности и препятствия, но има радости и успехи. Научих се да слушам себе си и да се чувствам комфортно с нещата, които правя. Не допускам компромиси. Склонна съм да водя диалог, да изслушам отсрещната страна, да проявя търпение, но не правя компромиси. Невинаги съм имала хитове, през последните години  ми беше трудно да намеря новото време в себе си. Преминах през тежък период в музикално отношение, но все пак успях да преоткрия песните си. През 2017 г. направих дует с Гъмзата – „Дразни ме”, който имаше изключителен успех, а миналата година през септември излезе „Името ти”, която вече има статус на мега хит и може да се сравни  с най-популярните ми песни като „Луда по тебе” и „Залезът и зората”.

Всъщност  „Луда по тебе” в момента се радва на изключителна популярност в Сърбия?

Да, така е – не го очаквах. Песента започва в началото на филма „Южен вятър” в мое изпълнение на български и всички в Сърбия и бивша Югославия са влюбени в нея. Да не забравяме, че „Луда по тебе” излезна през 1999 г., а сега песента има нов живот. За мен е изключително приятно да получавам комплименти от сръбски колеги и фенове по Instagram, които сега я откриват за пръв път.

thevoice

Разкажи ни повече за новия регламент на „Гласът на България”.

Треньорите ще могат да използват СТОП бутона, за да отнемат възможността на свой колега да вземе в отбора си участник, който им допада. Например ако Иван Лечев хареса някой рокаджия и  реши се обърне, аз предварително мога да го блокирам. Но съществува и рискът той да не реши да се обърне и тогава фактически моят глас изгаря. Според новите правила ще имаме право само на една „кражба”, което поставя още по-високи изисквания за нашия слух и ще засили напрежението за самите участници. Очаква ни много силен сезон!

В живота лесно ли ти е да казваш „не”?

3
Научих се да го правя. Понякога, всъщност дори много често, хората злоупотребяват с моята толерантност и образно казано ми се „качват на главата”. За това се научих да казвам „не”.

Чувстваш ли се уверена в ролята на треньор на начинаещи изпълнители?

Усещането е прекрасно, вече за трета поредна година тази възможност за мен е голяма радост и голямо удоволствие. На този етап друг фолк изпълнител не е имал такъв успех, щастлива съм отново да преживея тази емоция.

Вярваш ли, че тази година ще успееш да попаднеш на изпълнител с автентично поп-фолк звучене?

Надеждата умира последна (Смее се.). Продължавам да вярвам, разбира се.

С какво е по-различен музикалния бизнес у нас от времето, когато ти започваше своята кариера?

От една страна нещата са много по-динамични, музиката достига до публиката много по-бързо. Дигиталните платформи промениха всичко и вече всеки има директен достъп до песните, които харесва. Всеки сам може да управлява какво да слуша и какво не. От друга страна обаче нищо не се е променило: който има желание, талант, готовност за работа и изява, винаги постига успях.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA