Валери Йорданова: Не трябва да изпускаме възможности от страх или притеснения

Силвия Канин
Силвия Канин 04 март 2020

Започвайки подготовка по #BringTheBoggers vol. 3 нямахме и капка съмнение, че искаме Валери Йорданова да е сред участниците, от които да научим всичко за инфлуенс маркетинга и неговите подводни камъни. Харизматичната й усмивка, страхотните видеа и автентичното присъствие пред камера печелят на Валери армия от последователи. "Понякога ми се струва нереално, защото още помня вълнението, когато качих първото си видео. Всяка сутрин в продължение на няколко дни гледанията му се увеличаваха поне със 100, а аз не можех да повярвам, че е възможно", споделя с усмивка Валери, когато я попитахме за усещането да има над 100 хиляди последователi. Да, тя е сред любимите родни инфлуенсъри, които не спират да доказват, че да си интересен на аудиторията е сериозна и отговорна работа.
Aко и вие сте сред феновете й, станете част от #BringTheBloggers vol. 3 на 13-и март!


Успяваш ли да угодиш на последователите си?
Моята аудитория е много разнообразна - има хора на най-различни възрасти. Често ми споделят, че цялото семейство сяда пред компютъра и телевизора и заедно гледат влоговете ми, майки и дъщери пък гледат заедно видеата за козметика и мода. Стремя се да балансирам съдържанието си и да има от всичко по малко. Аз самата преминавам през периоди, в които са ми интересни различни неща и се опитвам каналите ми да отразяват това, но е трудно да угодиш на 5 човека, камо ли на десетки хиляди.

Има ли универсален начин да сме симпатични на широката аудитория?
Едва ли. На първо място трябва да си максимално себе си и да говориш на теми, които те вълнуват. Тогава хората ще видят, че наистина харесваш това, за което говориш и тези, с които споделяте еднакви интереси най-вероятно ще те последват и ще те подкрепят.

Споделяш много видеа с приятеля ти. Имали ли сте някога съмнение дали трябва да пуднете последователите ти толкова близо?
Всъщност, не споделям много видеа с него. Понякога, когато и двамата сме в настроение снимаме нещо забавно, но не е в мой стил да споделям лични неща. 

Ако инфлуенсърите са посланици на красотата, коя е
красотата/идеята/мечтата, която искаш да споделиш с твоите
последователи?

Сигурно вече съм досадна, но има причина от години да повтарям във видеата си, че не трябва да изпускаме възможности от страх или някакви притеснения. Напротив - сами трябва да създаваме възможностите си и да се впускаме без много да мислим. За каквото и да говорим, дори и да става въпрос за роклята, която те е срам да облечеш - облечи я сега, защото след години ще съжаляваш за пропуснатата възможност. 
 

Има ли нещо, което като инфлуенсър не можеш да маркетираш чрез каналите си?
Аз съм доста близка с последователите си и честно казано не се притеснявам да говоря на теми, които може би друг тип инфлуенсъри биха се срамували. ​​​​​​​Личен избор е да не промотирам неща, които могат да навредят на здравето.

Колко часа на ден отделяш за комуникация с последователите си?
Постоянно влизам и проверявам съобщенията си и дори понякога се ядосвам на себе си, че не мога да спра и да изгледам един филм на спокойствие.​​​​​​​ Преди бяха само коментарите под видеата и снимките, после се появиха лични съобщения в Instagram, а след тях и отговори на Insta Stories. Сега вече има много повече места, на които да комуникираме с последователите си и това е много хубаво, но и изтощаващо. Ако в някой ден съм качвала повече Stories и интересно съдържание, в края на деня ръката ме боли и се налага да правя постоянни раздвижвания и масажи. Имаше период, в който цялата ми ръка от китката надолу трепереше и се движеше не по моя воля. От тогава внимавам как държа телефона и колко дълго работя на него.

Какво научи от последователите cи? Как успяваш да съхраниш себе си след разговори с толкова непознати?
Всеки ден научавам по нещо от тях и подобрявам себе си, благодарение на техните съобщения и коментари. Има определена част от аудиторията ми, с която си комуникирам ежедневно и не ги чувствам непознати. Дори напротив - когато говоря на камерата, имам чувството, че говоря на приятели и нямам търпение да им споделя това, за което говоря.

Казват "три пъти мери, веднъж режи", колко пъти проверяваш постовете си, за да си сигурна, че всичко е на точното място?
Когато постът е планиран го проверявам поне три пъти, но понякога идва неочаквано вдъхновение и споделям снимка с текст, написан за няколко секунди. В тези случаи препрочитам веднъж и пускам. А видеата обработвам толкова дълго, че накрая ги знам наизуст. Веднъж бях качила видео с интро без музика, оттогава задължително гледам веднъж цялото видео преди да го публикувам.

Сигурно четеш и не много приятни коментари. Как се справяш с тях?
Хората са в правото си да имат мнение и също са в правото си да го изразят. Не мисля, че правилният начин е чрез обиди и груб тон, но всеки прави избор сам за себе си.

Коя е най-страхотната ти ваканция и коя е ваканцията, която би определила като истински провал?
Хмм, най-страхотната ми ваканция...Обичам когато ваканцията ми съчетава всичко - градска среда, плаж, разходки, вкусна храна, може и шопинг. Тайланд е такава дестинация и винаги ще пазя много скъпи спомени от пътуването ни до там. В Занзибар успях да си почина на макс, в Йордания храната беше незабравима, в Сингапур и Бали видях неща, които няма къде другаде да видя. Общо взето нямаме ваканция, която да е провал. Мисля, че всичко зависи от теб и това как си направил организацията за пътуването, по какъв начин приемаш това, което ти се случва.

Вижте кой още е в отбора на #BringTheBloggers vol.3!

Вземете своя билет СЕГА! 

​​​​​​​https://bilet.bg/bg/cart/order/bring-the-bloggers-vol-3/2162​​​​​​​
 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA