Секс и любов по време на ковид с Наталия Кобилкина

Сексоложката ни споделя тайните на щастливата връзка по време на изолация

12 януари 2021

От октомври насам сексоложката Наталия Кобилкина осъществи още една своя мечта – да живее в Лондон. Замина заедно с гръцкия си съпруг Такис Дретакис и сина им Филип, на година и десет месеца. Докато живееше в Атина, Наталия атакува пазара в САЩ, водейки курсове с американки. Следващата й стъпка в английската столица е създаването на международен Женски клуб VIP Lady за дамите от цял свят.

„Идеята ми е да се събираме заедно с жените, да дам възможност за срещи с известни и талантливи личности – разказва Наталия за GRAZIA, – да се развиваме заедно и в спорта, и в красотата и да успяваме. Водя преговори и с няколко международни клуба в Лондон. Вероятно ще имаме съвместни проекти."

ЖИВОТЪТ В ЛОНДОН

Работният й ден започва рано. Пие топла вода с лимон, планира и възнамерява деня, казва кратка молитва. Кобилкина обмисля да присъедини към сутрешните си ритуали и йога, и медитация. Опитва да използва часовете преди събуждането на сина си. Често има сесии в 7 часа. Малкият става към 9 ч., тя прави закуска за трима им с баща му Такис. Пристига английската бавачка и извежда Филип на разходка в парка или в музеи. През април Наталия и Такис планират да го запишат в детска градина Монтесори.

През деня сексоложката работи целия ден. На обяд се среща с приятелки или тренира във фитнес залата в сградата, в която живее. Вечер с мъжа й вечерят с приятели, а откакто Лондон е в карантина, се разхождат в парка и малкият Филип много се забавлява, когато хранят патиците и лебедите в езерото.

Лично аз често организирам романтични вечери вкъщи на свещи и музика. Или масажи. Или танци заедно.

КОВИД ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

Как се развива връзката на Кобилкина със съпруга й във време на локдаун? Станала е по-силна и двамата се чувстват по-близки. Тази ситуация се оказва истинска проверка. Има и трудности в това да са затворени всички заедно, но е и много хубаво и е интересен период за развитие и осъзнаване. Нужна е честна и отворена комуникация, казва Наталия. Важно е да изясняваме гледните си точки, да разговаряме помежду си какво може да направи всеки от нас, за да станат отношенията ни по-истински и по-добри, да има ясни роли – кой е лидер, кой има ролята на подкрепящ в семейството... Да се стараем всеки ден да вярваме и да даваме най-доброто, на което сме способни. 

„Пробвайте да обсъдите граници и правила – съветва сексоложката. – Ние с моя мъж например го направихме, разпределихме кой какво ще поеме и действаме по задачи. И аз уважавам неговия ритъм. Ако го помоля за нещо, изчаквам търпеливо. Оправи една лампа пет дни след като му казах, но го изчаках. Не я оправих вместо него. Партньорът има нужда от своето лично време и свобода."
 

КАК ДА СЪХРАНИМ ЛЮБОВТА?

Като оставим егото си настрана, категорична е Наталия, като включим любовта, като приемаме и сме смирени. Карантината изважда наяве истината във всеки. Tова или сближава двойките, или им помага да се разпаднат. Престоят вкъщи не трябва да e повод за отпускане. Нека дрехите ни да бъдат хубави и предизвикателни и да се чувстваме красиви с тях. Красотата е начин на живот. Облечени красиво, можем да поканим половинката си на вечеря в кухнята. Можем да се изненадваме сексуално, да играем на доктор и медсестра, на неопитно момиче и донжуан. Да споделяме фантазиите си и да ги реализираме. Еротичен масаж с ароматно олио, стриптийз, сексиграчки, купени онлайн... „Имам приятелки, които забременяха по време на карантината – казва Наталия. – Повечето време с партньора им дава възможност за много повече секс."

Не се ровете в телефоните на вашата половинка – съветва сексоложката. – Който търси, ще намери.

ОТ КАКВО ИМА НУЖДА ЖЕНАТА ПО ВРЕМЕ НА КАРАНТИНА?

От същото – любов, внимание, защита, стабилност, сигурност и усещане, че е единствена и най-специална. Ако някой иска да й изневери, той винаги ще го направи. Ако го прави онлайн, според Наталия Кобилкина, не си заслужава внимание. Доста прекрасни мъже – твърди тя, – които истински обичат своята жена, имат нужда да флиртуват във Фейсбук и това не значи нищо за тях.

„Не се ровете в телефоните на вашата половинка – съветва сексоложката. – Който търси, ще намери. По-добре не си го причинявайте." Обсебеността от партньора пречи. Споделя, че много често вижда абсолютно обсебени от партньорите си жени, което прави връзката им нещастна. С колежката й Нина Ковалева организират онлайн сесии за излизане от любовна зависимост, за развиване на възможностите на жената да се развива заедно с мъжа си, а не да зависи от него. Правят и маратон „Гейши онлайн". След него хиляди жени започват да живеят в съвсем друга реалност. „Смисълът е да се развивате. И просто да продължавате напред!"

ОТ КАКВО ИМАТ НУЖДА МЪЖЕТЕ?

Ние привличаме своя партньор понякога когато пазим дистанция – съветва Наталия – и сме заети с друго. Понякога с нежност и отдаденост, понякога с прекрасна храна. А понякога със сексуална закана. Така че всяка жена е добре да следва своя вътрешен порив, своята енергия и своите желания и да прави стъпки към своя любим партньор. „Лично аз често организирам романтични вечери вкъщи на свещи и музика – споделя тя. – Или масажи. Или танци заедно. Бъдете креативни." Доста мъже мечтаят да бъдат събудени с орална любов. Това прави деня им различен.

Но ако партньорът загуби работа или има финансови проблеми, това често рефлектира и двойката спира да прави секс. Хубаво е да заспиваме и да се будим с прегръдка, но да спим отделно понякога също би освежило отношенията ни. Така си даваме възможност да ни домъчнее един за друг. „С Такис имаме и отделни бани и това определено ми харесва!" - признава Наталия.

АМИ ДЕЦАТА?

Присъствието им в отношенията на двойката е предизвикателство! „Ние използваме часовете, в които Филип спи, за да сме задно – обяснява тя. – Или когато е на разходка. Различно е от свободата, която са имали преди с Такис, но провокира тяхната изобретателност. Човек може да помоли комшиите или бабите, или бавачките да вземат детето от детска градина и да освободи време за любимия си. Всеки трябва да намери своите  варианти за това! Времето като двойка е задължително!"

КАК ДА ОЦЕЛЕЯТ ВРЪЗКИТЕ НА РАЗСТОЯНИЕ?

За тях карантината е сериозно предизвикателство.  В много случаи се разпадат и избираме човек по-близо до нас. В други хората взимат решение и започват да живеят заедно. Скачайте и пробвайте, съветва Наталия.

КАКВО ДА ПРАВЯТ ХОРАТА БЕЗ ВРЪЗКА?

Да се възползват от чудесния период за намиране на мъж чрез интернет. Не чакайте! Решете какво точно искате и как да стигнете до него. Запознавайте се и действайте! Мъжете ви чакат! Пробвайте пак и пак. Правете срещи в зуум и това ще бъде доста показателно. Търсете и поемете риска да се покажете в истинската ви светлина. Бъдете откровена и уязвима.

Повече информация на www.natalia.bg

Към компанията на Наталия са се присъединили нови треньори от Русия и Лондон. Организират се маратони за желания, уебинари за отслабване, красота и здраве.
 

текст: Лили Илиева

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA