7 урока за живота, които да научим от Джейн Фонда

За пластичните операции, усещането да те съдят по външния вид и грешките на родителството...

Силвия Канин
Силвия Канин 01 март 2021

Преди броени часове Джей Фонда взе "Златен глобус" за принос към киноиндустрията и ние избухнахме в аплодисменти заедно с всички фенове на тази величествена жена. От нея сме научили много - колко е важно да сме себе си, как сме нищо ако не защитаваме каузите, в които вярваме, как откриваме истината само ако я търсим... Вдъхновени от Джейн Фонда ви споделяме 7 урока за живота, които тя е научила и предава на нас, нейните фенове.

ЧУВСТВАМ СЕ ПО-ДОБРЕ НА 78, ОТКОЛКОТО СЕ ЧУВСТВАХ, КОГАТО БЯХ НА 30. Силно вярвам, че възрастта е само отчасти хронологична - тя има повече общо с духа и енергията ви, всичко зависи от това дали все още сте любопитни към живота и дали имате страст към новото.

ИСКАШЕ МИ СЕ ДА СЪМ ДОСТАТЪЧНО СМЕЛА, ЗА ДА НЕ СИ ПРАВЯ ПЛАСТИЧНИ ОПЕРАЦИИ, но аз израстнах в 50-те, когато всички съдеха за мен по външния ти вид, както в семейството, така и в професията. Визията ми спечели повече активно време в киното, но съм засрамена, че не бях достатъчно смела да не се оперирам. 

jane

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЛЮБВАТЕ ЛУДО, А ДА ВЛИЗАТЕ ВЪВ ВРЪЗКА ЗДРАВО СТЪПИЛИ С ДВАТА СИ КРАКА НА ЗЕМЯТА. Има тенденция при жените да загърбват себе си, когато се влюбят, да оставят в миналото онези черти от себе си, които възприемат за непривлекателни. Това работи само за кратко, здрава връзка се гради когато си автентичен и истински.

ЧУВСТВАМ СЕ ДОБРЕ, КОГАТО СЪМ ФИЗИЧЕСКИ АКТИВНА. Никога не съм била добра в отборните спортове и тренирам сама или се разхождам. Тренировките могат да са всичко от вдигане на тежести до йога. Имам остеоартит, имам операции на коляното и бедрото, затова вдигам леки тежести и се движа по-бавно. Много хора, които са възпрепядствани да правят, това което им е допадало просто не правят нищо, но да сме активни е един от най-добрите фактори за спокойното остаряване. 

 

jane

МНОГО ДОБРЕ ОСЪЗНАВАМ МОИТЕ ГРЕШКИ КАТО РОДИТЕЛ И ЗА ТЯХ СЪЖАЛЯВАМ НАЙ-МНОГО. Признах пред децата си, че ми се искаше да бях по-добра майка. Във времето научих какво е да си добър родител - прочетох много книги, работих с подрастващи и сега осъзнавам важността да присъстваш в живота на децата си. В самото начало трябва да си вежлив, за да може детето да ти се довери и да дойде при теб с въпросите си, а ти просто трябва да даваш безусловната си любов. Не е лесно за някой, който не е получавал много грижи като дете да бъде добър в това, но искрено вярвам, че можеш да се научиш да си добър родител.

РОДИХ СЕ ИЗДРЪЖЛИВА. Искрено вярвам, че може да имаш две деца, родени в една година, които да минават през еднакви препядствия и едното да е жилаво и издръжливо, а другото да не е. Може да ти се случат травмиращи неща, но ако си устойчив ще се съвземеш. Ако си раним, дори да си заобиколен с любов ти няма да успееш да извлечеш ползите от нея, дори няма да осъзнаваш, че я имаш.

jane

ДУМАТА "ЗДРАВ" ЗА МЕН ОЗНАЧАВА ДА МОЖЕШ ДА ЖИВЕЕШ ЖИВОТА СИ БЕЗ ДА ИМАШ МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ. Може да си в инвалидна количка, да не можеш да ходиш, но ако успяваш да изпитваш истинска радост, ето това е да си здрав.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA