Дори да не ви се вярва, Джейн Фонда вече е на 83

Празнуваме рождения ден на холивудската икона с любими моменти от живота ѝ. Точно тук и точно сега!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 декември 2020

"Не се учиш от успеха, наградите и славата, а само от раните, белезите, грешките и провалите. Това е истината!"

Знаете ли кое е общото между Джейн Фонда и Брад Пит? Ще ни извините за клишето, но то е, че каквото и да кажем за тях, винаги ще бъде малко, недостатъчно или напълно излишно. Независимо дали помните Джейн като лошата майка, поставила си за цел да вгорчи живота на Джей Ло в "Свекървище" или по-скоро се припознавате в нейния дневен ред като активист, твърдението, че тя е икона, отдавна може да се приема като теорема без нужда от доказване.

Миналата година Фонда бе арестувана навръх рождения си ден заради организирането на протест срещу глобалното затопляне във Вашингтон. Това се оказва петият поред такъв за легендарната актриса, който медиите и феновете посрещат с аплодисменти и възхищение. "Земята има нужда от армия", споделя тя тогава. Година по-късно, днес отбелязваме 83-тия рожден ден на Джейн, а с какво ще ни изненада тя, предстои само да изчакаме и да разберем.

"За да бъдеш революционер, първо трябва да бъдеш човек. Добре е да ти пука за хора, които нямат глас."

На фона на случващото се в света, едва ли ще бъде с мащабна проява, повишаваща осведомеността по даден социален проблем, но имайки предвид, че дори хода на пандемията не я спря да се бори за това, което иска, сигурни сме, че ще намери начин да го направи.

По пътя си към големия успех, Джейн е снимала с някои от най-големите звезди в киното, появявала се е на корици на Vogue и е направила повече неща, отколкото някои хора за цял живот. През пролетта на 2005 г. тя издава биографичната си книга "Животът ми дотук", в която разделя разказите за живота си на 3 части от по 30 години и гордо заявява, че последната, третата, тази, която ѝ предстои, ще бъде най-значимата и тази, с която хората ще я запомнят. "Никога не е твърде късно… твърде късно да започнеш отново, твърде късно да бъдеш щастлив", казва самата тя. Май се е справила повече от добре, нали?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA