Лора Капустина-Милев и Кателина Тодорова знаят тайната на истинското приятелство

Двете се включват в специалния ни проект с Tommy Hilfiger, който прави връзката между семейството и модата още по-топла и вълнуваща.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 ноември 2023

Фотография: Личен архив

Този сезон Tommy Hilfiger прави реверанс към своето ДНК и поставя акцент върху семейството, не само в буквалния смисъл. Разбира се, майките, бащите, сестрите, братята, братовчедките са включени в уютния пейзаж, но част от него е и другото семейство - онова, за което можем да се надяваме, че сме направили правилния избор. Най-добрите ни приятели. Каквито са Лора Капустина-Милев и Кателина Тодорова.

Когато двете пристигат на снимачната площадка за видеото, което вече сте гледали в Instagram, изненадващо топлият октомврийски ден става още по-слънчев. Лора е облечена в блуза и пола от новата колекция на бранда - изглеждат като рокля, съчетани са страхотно, ъпдейтват разбирането за 90-арския Americana стил и са в характерните цветове за Tommy - червено, бяло и синьо. Катя пък е заложила на дълга рокля в navy зелено с колан и открояващи се копчета. Хармонията подсказва, че не само изглежда, те наистина са в пълен синхрон.

Лора Капустина-Милев и Кателина Тодорова

Познават се от 10 години, а въпросът за първата им среща посрещат със смях. "Аз наскоро разбрах кога сме се запознали, защото очевидно не помня", споделя Лора. Катя знае цялата история. "Първата ни среща беше във Варна, щяхме да играем билярд. Не знаех кого очаквам, но си спомням как Лора влезе. Направи ми впечатление, че е много красива. Има актриса, на която прилича" - тук Лора прекъсва и хвърля името Лив Тайлър. Съгласен съм, може да го видите в погледа ѝ. "Бях голяма фенка на "Властелинът на пръстените и се възхищавам на такива неща." Приятелството им обаче не започва веднага. "Имаше някакъв период, в който тя ми се струваше скучна, аз на нея - надута", разказва Лора. Някъде между размяната и допълването на репликите (защото се случва, и то често) чувам собствения си смях, но в тяхната компания май другата опция не е опция. "Преди време бях чула, че приятелството се ражда в момента, в който двама души си кажат "И ти ли? Аз също." Нашето стартира точно така. Цял ден обикаляхме по магазини да търсим подарък за обща приятелка. В даден момент осъзнахме колко прилики имаме помежду си. И как нито тя е скучна, нито аз съм надута. 10 години по-късно, тя знае всичко за мен. Много е хубаво да си имаш най-добър приятел."

Катя живее в София, а Лора - в Добрич, но разстоянието не им пречи да се виждат и създават спомени заедно. Катя определя общите им преживявания като "куриозни", а Лора директно заявява, че са ходещ цирк. "Не знам дали е съдба, или карма, но ни преследва навсякъде. Имаме вътрешен резултат. Когато се случи, веднага звъним една на друга, за да видим кой повежда класацията." В момента е тя. Иначе забавните представления в цирка им май се провеждат редовно. Преди няколко години Лора трябва да организира парти за детски рожден ден. Прави го, но междувременно с най-добрата ѝ приятелка превръщат гигантски червени покривки в наметала и пресъздават "Междузвездни войни". "Хора на сериозни години, ама какво да правиш? Напомни ни да запазим детското в себе си, както и да се наслаждаваме на момента."

Лора Капустина-Милев и Кателина Тодорова

И тъй като по време на снимките споделят, че са свикнали да си казват всичко, не мога да не се замисля дали изобщо е възможно. "Може би в друго направление не е толкова просто, но в приятелството благоприятства, за да може и двете страни да се чувстват добре", категорична е Катя. "А и в крайна сметка знаем, че приятел в нужда се познава. Как може този приятел да ти помогне, ако не си му споделил душевните си терзания, нещата, които са ти се случили през деня, които са те засегнали емоционално?", смята Лора. "Просто всяка казва какво я е накарало да не се чувства добре в дадена ситуация. Много зрял разговор е." "И успешен", допълва Катя. "То е като брак, но приятелство. Казваме си всичко. Защото семейството е всичко. Обичам приятелите, които с годините също са се превърнали в семейство."

Тук Лора прекъсва разговора, за да каже колко много харесва моят пуловер - плетен модел с нюйоркска гледка от миналогодишната есенна колекция на Tommy Hilfiger. Съжалява, че вече не е в магазините. Не го чувам за първи път, наистина е страхотен. По стечение на обстоятелства най-запомнящите им се истории с артикул на бранда включват по-неприятни климатични условия. Лора веднага се сеща за пухкаво трицветно зимно яке, а Катя за първото си качване на ски и, цитирам, първото търкаляне по пистата. "Определено ще го помня дълго време." Иначе е задължително модата и природата да вървят ръка за ръка. Особено когато най-топлите спомени са свързани с Tommy в природата. Затова и не е случайно, че връзката между двете продължава успешно и през есенния сезон, тъй като топлите якета на Tommy Hilfiger са направени от 100%
рециклиран полиамид с пълнеж Thermolite®. Така природата и модата могат да вървят рамо до рамо заедно, независимо от времето. Точно както правят приятелите.

Лора Капустина-Милев и Кателина Тодорова

Двете вече се познават толкова добре, че разбиранията им за стил също вървят ръка за ръка. Няма начин да не разпознаят какво ще пасне на другата. Изборът на Лора включва любими цветове, кройки и силуети. "Още не беше стигнала до тях, когато видях блузата и полата. Казах си, че ще ѝ предложа, ако случайно не ги забележи", уточнява Катя, която винаги е обичала зелената гама. "Нашият стил доста се припокрива. Спокойно мога да си представя нея в този сет и мен в нейната рокля. Не е трудно. Лесно можем да изберем какво да облечем", заявява Лора, потвърждавайки, че са открили така търсените баланс и хармония.

И след като вече сме прекарали няколко часа заедно, тя се сеща за виц. "След 20 години в затвора, пуснали две жени навън. Едната казала на другата: "Айде ще ти звънна, за да ти доразкажа" И ние сме така." Отново чувам смях. По възможно най-естествения, забавен и приятен начин, който може да си представите. Точно както в есенната колекция на Tommy Hilfiger. Двете ни главни героини я определят като комфортна, модерна, приятно носталгична, топла. Няма смисъл да описват себе си с няколко думи. Невъзможно е.

Открийте своите нови любими модели в магазините на Tommy Hilfiger в The Mall, Paradise Center и Serdika Center.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA