Италианското лято започва от Варна

Това лято италианската музика започва от Варна. Четиримата италиански тенори Алесандро Д’Акриса, Федерико Сера, Федерико Паризи и Роберто Креска дават старт на световно си турне от морския ни град, с концерт от любими италиански арии и канцонети на Алесандро Д’Акриса, Федерико Сера, Федерико Паризи и Роберто Креска

Десетото издание на Опера в Летния театър – Варна 2019 ще започне под диригентската палка на Дерек Глийсън - музикален директор и диригент на Дъблинската филхармония. Любителите на класическата музика ще могат да се насладят на най-известните италиански оперни арии и песни, носещи онази особена южна романтика, наситени с непревзет драматизъм, типично във виталния, волен и непринуден италиански стил. Специално място в програмата е отредено на емоционалната песен „Viva Italia”, с която младият квартет отдава признание на  четиримата големи - италианските тенори Енрико Карузо, Марио Ланца, Лучано Павароти и Андреа Бочели.

Датата на това музикално събитие е 13 юни.

Летен театър Варна е построен през 60-те години на миналия век и се намира в централната част на Морска градина. Сцената му е с площ 250 м.кв. и е декорирана с естествена растителност, която е в хармония с настилката от бяла мура. На тази уникална за България сцена се провеждат значими събития - фестивали, концерти, спектакли, опери, театрални представления. Можем ли да забравим красотата на балетното изкуство, което всяка година храни душата и сетивата ни на Международният балетен конкурс именно на това място?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA