Поставят паметен знак на любимата пейка на Невена Коканова

В памет на неповторимата Невена Коканова, която тази година щеше да навърши 80 години, в градинката пред църквата „Св. Седмочисленици" днес поставят паметен знак върху любимата ù пейка. Столичани и гостите на града ще могат да поседнат на пейката, на която звездата на българското кино е обичала да си почива след изморителните репетиции в Сатиричния театър. Приживе Невена Коканова е обичала да седи на това място, да съзерцава църквата, в която е била кръстница на много деца, и да се наслаждава на градината и гледката.

Събитието е в 10.00 ч., с участието на близки, колеги и приятели на Коканова, сред които дъщеря ѝ Теодора Шарланджиева, актрисите Цветана Манева и Мария Статулова и др.

„Пейката, на която Невена обичаше да седи в градинката пред църквата "Св. Седмочисленици”, е възстановена. Дискретна табелка напомня, че е била любимо място за почивка на голямата актриса. На тази пейка преди години взех и последното интервю от Коканова, което е публикувано в биографичната ù книга "Години любов””, сподели журналистът Георги Тошев в профила си във Фейсбук.

Невена Коканова

Невена Коканова

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA