Учредиха награда в чест на Карл Лагерфелд

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 29 август 2019

Като съдия на конкурса LVMH Prize за млади дизайнери в продължение на няколко години, Карл Лагерфелд, заедно с други членове на журито, избираше най-добрите кадри за модната индустрия. Сега организаторите на конкурса са решили да почетат паметта на легендарния дизайнер. LVMH е учредил награда, наречена на името на Карл Лагерфелд. Първата церемония за наградата на Карл Лагерфелд ще се състои на 4 септември във Fondation Louis Vuitton.

Победителят ще получи 150 000 евро и възможността да премине през годишна програма под ръководството на експерти от LVMH. Той/тя ще може да изучава такива сфери в модата като имидж, интелектуална собственост, производство, дистрибуция, PR комуникации и маркетинг.

„Карл Лагерфелд участва в наградата от самото ù създаване. Той подкрепя инициативата от първия ù ден, споделяйки целия си ентусиазъм и енергия, независимо дали е член на журито или номиниран, както и своите знания и страст към модата”, казва Делфина Арно - съоснователка на LVMH Prize.

Лагерфелд не беше просто моден дизайнер. Издателят Герхард Щайдл от Гьотинген се готви да издаде книга с политически карикатури, рисувани от известния германски моделиер. А през юли тази година, в памет на Лагрфелд, Fendi посвети на Карл Лагерфелд изложба в Рим.

LVMH Prize

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA