10 факта за Иванка Тръмп

Наталия Александрова
Наталия Александрова 29 октомври 2019

Утре дъщерята на 45-ия американски президент Доналд Тръмп става на 38 години. По този повод решихме да ви запознаем с няколко не толкова известни факти за нея. Иванка определено не може да бъде поставена в категорията „празноглава хубавица" и е вероятно една от най-интересните „първи дъщери", които някога са прекрачвали прага на Белия дом.

Нейното истинско име е Ивана, тъй като е кръстена на майка си Ивана Тръмп, която е от Чешката република. През 2010 г. тя уточни в социалните медии, че „Иванка" е галено име на „Ивана" по същия начин както „Боби" е умалителен вариант на „Робърт", което учуди много от американските й последователи. За нас обаче, няма нищо учудващо.

Следвайки семейната традиция, завещана от нейния баща и брат й Доналд Младши, през 2004 г. Иванка завършва икономика в престижното бизнес училище Wharton Business School. Впоследствие нейната по-малка сестра Тифани се дипломира в същото учебно заведение.

Иванка Тръмп

През далечната 2007 г. Иванка подкрепя кампанията на Хилари Клинтън и прави дарение на нейната фондация. Счита се, че сумата варира от пед до десет хиляди долара.

Към днешна дата тя има титлата на официален съветник на баща си, но не получава никаква заплата за изпълнението на тази длъжност.

Преди да се омъжи за своя съпруг Джаред Къшнър Иванка официално приема ортодоксалния юдеизъм за своя религия, тъй като семейството на Къшнър е подчертано консервативно в тази насока. Първата дъщеря приема тази промяна напълно сериозно и цялото й домакинство е организирано според правилата на новата й вяра.

Сигурно сте чували пословицата, че богатите хора се женят по между си? В случая на Иванка това е точно така – Джаред Къшнър е собственик на много усешни компании, сред които New York Observer, който той закупува, когато е едва на 25 години.

Иванка Тръмп

Двамата имат три деца заедно: Арабела, Джоузеф и Тиодор. Иванка открито споделя, че след появата на всяко дете е страдала от средродилна депресия.

Тя е любимката на баща си – Доналд Тръмп има пет деца, но никога не е криел, че се чувства най-горд именно с Иванка. Тези негови пристрастия често стават повод за шеги, когато цялото семейство дава интервю пред медиите.

Иванка дълго време имаше собствена модна линия – Ivanka Trump и, по груби изчисления през 2015 г., приходите от едноименния бранд се равняваха на приблизително 100 милиона долара. Откакто Доналд Тръмп стана президент, тя често бе критикувана, че използва появите си на различни политически форуми, за да промотира своя бизнес и в крайна сметка компанията затвори врати през 2018 година.

Преди да стане част от бизнес империята на баща си, Иванка се изявява като модел – на 16 години позира за корицата на списание Seventeen и е била част от ревюта на Versace, Marc Bouwer и Thierry Mugler.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA