Ема Уотсън: Щастлива съм, че съм сама

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 06 ноември 2019

През април следващата година Ема навършва 30 години. Актрисата описва 2019 година като труден период, свързан с очаквания и мечти. В интервю  за британското издание Vogue актрисата Ема Уотсън разказа за новия филм, за личния си живот и за чувствата, свързани с наближаването на нейната 30-годишнина.

„Аз размишлявах над това защо всички така се тревожат по повод на 30-ия си рожден ден. Това не е толкова важно. Но на 29 започнах да се чувствам напрегната и развълнувана. И разбирам, че всичко това се дължи на подсъзнателния натиск. Ако не сте създали семейство, нямате съпруг, дете, нищо невероятно не се случва в кариерата ви и сте на 30 години.., вие започвате да се притеснявате.”

Според актрисата обаче, тя вече не се притеснява за несъответствията със стереотипите и се радва на живота: „Никога не съм вярвала напълно на всичкото това бърборене. Щастлива съм, че съм сама, но това ми отне много време. Аз съм партньор сама на себе си.”

През 2016 г. актрисата се срещаше с актьора Корд Овърстрийт, а година и половина по-късно папараците заснеха Ема с бизнесмена Брандън Уолис, по време на ваканция в мексикански курорт. Но връзката им не продължи дълго.

Що се отнася до най-новите проекти на актрисата, Ема изигра Мег Марч в новата филмова адаптация на романа „Малки жени", режисирана от Грета Гервиг. Партньори на актрисата са Мерил Стрийп, Сърша Ронан, Тимъти Чаламет, Лора Дърн и други холивудски звезди.

„Способността да прави свой собствен избор за Мег е нейният път на феминизма. По същия начин възприемам това понятие. Изборът ù се състои в това, че тя иска да бъде майка и съпруга. За Джо (героинята на Сърша Ронан – бел. ред.) бракът е вид затвор. Но Мег казва: „Знаеш ли, аз го обичам (Джон Брук, изигран от Джеймс Нортън – бел. ред.) и наистина съм щастлива. И това, че мечтите ми са различни от твоите, не означава, че те не са важни”, описва Ема героинята си.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA