Кендал Дженър за тъмната страна на модната индустрия

24-годишната Кендал е най-скъпоплатеният модел в света. Красавицата, която има 22.5 милиона долара в банковата си сметка, десетки корици за Vogue и стотици ревюта зад гърба си, разкрива, че модният бранш не е толкова бляскав и цветен, колкото всички си представяме.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 декември 2019

"Гърдите ми бяха навън още в първото шоуто, в което участвах, след като навърших 18", разказва Кендал за старта си в модната индустрия

Тази седмица Кендал Дженър бе сред гостите на популярното токшоу The Late Late Show, където сподели любопитни детайли от модния свят. По-голямата сестра на Кайли Дженър разкри пред гост-водещия на шоуто и неин бивш приятел Хари Стайлс, че в момента, в който е навършила 18 години, бързо е започнала да чува, че трябва да се съблича. Актрисата, модел и продуцент Трейси Елис Рос подкрепи изказването на Кендал с пример от своята кариера и разказа на публиката, че едва навършила 19 години, немалко агенти са я убеждавали да позира гола.

286

Самата тя разкри, че Наоми Кембъл е сред първите, които са ѝ казали, че когато си модел, носиш "това, което ти дадат". "Гърдите ми бяха навън в първото шоуто, в което участвах, след като навърших 18", разказва Кендал, за която стартът в модната индустрия не е бил сред най-лесните постижения. Докато за много хора браншът изглежда бляскав и удовлетворяващ, Кендал е успяла да види и "другата страна на нещата": "Много хора започнаха да се държат зле с мен", казва топмоделът, ужасена от факта, че заедно с моментите,

29

когато е чувала всевъзможни неща зад гърба си, е имало дори случаи, в които различни хора са гасили цигарите си в нейните питиета, преди да започнат да я приемат като истинска звезда от котешката пътека.

Твърдо решена да успее, Дженър признава, че "работната етика", която има изградена в себе си е основният фактор, благодарение на който тя е оцеляла. Говорейки с V Magazine, тя споделя: "Родителите ми ме научиха, че работната етика е едно от най-важните неща в живота и аз повярвах." Изглежда това е важна част от формулата на успеха, защото от момента, в който Кендал става модел на пълен работен ден, има зад гърба си ревюта за Marc Jacobs, Givenchy, Chanel, Fendi и десетки други световноизвестни брандове. 

kendall

Въпреки завидната си кариера, Кендал признава, че е невъзможно да участва в 30 ревюта на сезон, както правят доста други нейни колежки и съветва всички, че понякога просто е необходимо "да дадем стъпка назад и да не полудяваме, когато нещо не е под наш контрол".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA