Рийз Уидърспуун, която промени Холивуд

Продуцент, предприемач, активист, актриса... човек лесно би си помислил, че няма нещо, което Рийз Уидърсуун да не може да направи. Оказва се обаче, че тя не може да се примири с деградацията в обществото, скучните сценарии и всички безпочвени критики.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 12 декември 2019

„The Morning Show" се оказа един от успешните телевизионни проекти тази есен. Ексклузивният сериал за стрийминг платформата Apple TV+ може и да засяга може би най-клишираните и болезнени теми в Холивуд в момента, но екранното присъствие на Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун успя да очарова и най-отявлените критици. Разбира се, не дълго след началото на сериала, в медийното пространство се появиха слухове, че двете сестри от „Приятели" получават по 2 милиона долара на епизод.

5

Рийз, която бе удостоена с награда Women In Entertainment от The Hollywood Reporter, разкрива пред изданието: „Гарантирам ви, че тези компании са умни. Ако са решили да ни платят, правят го с причина. Вероятно имат много адвокати и хора, занимаващи се с бизнес, които решават каква цифра ще ни предложат. Има ли такава реакция, когато Коби Брайънт и ЛеБрон Джеймс подписват договорите си?" Актрисата, която в момента има модна линия, читателски клуб, продуцентска компания и още толкова много активни дейности, съвсем скоро предстои да се завърне към най-емблематичния си образ, а именно този на Ел Уудс в „Професия Блондинка". „Спомням си стая, пълна с мъже, които започнаха да ме разпитват за това дали съм била в сестринство, въпреки че бях напуснала колежа четири години по-рано и никога не съм била част от такова общество" , спомня си актрисата, която не крие, че в първите години от кариерата си много хора са се опитвали да я съветват какво наистина трябва да прави, за да бъде търсена и харесвана.

Комедийният филм „Съперници" от 1999 г. е проектът, за който Рийз споделя, че се е превърнал в повратна точка за кариерата ѝ. „Мениджърът ми се обади за една роля и каза, че трябва да се срещна с ръководството на студиото, защото не се знае дали биха ме одобрили. Повечето хора смятаха, че съм точно толкова непокорна, колкото героинята си във филма. След това ми казаха да се обличам секси. Когато си на 23 и отглеждаш бебе вкъщи, имаш нужда от пари и правиш това, което хората ти казват. Забавно е, като си помислиш за всички тези неща в миналото. Ако сега някой каже на дъщеря ми същото нещо, силно се надявам да се шегува."

353

„Тя е един от най-решителните хора, които познавам", споделя Дженифър Анистън

Рийз е от малкото лица в Холивуд, които успяват да променят индустрията в положителна посока, като същевременно устояват на напрежението и следват себе си. „Тя е един от най-решителните хора, които познавам", споделя Дженифър Анистън, „Знае срещу какво се изправя и никога не се предава. Има послание, което иска да предаде на хората и винаги е в режим „Не, не можеш да ми кажеш, че не ставам или че не съм красива."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA