Колко пари получават актьорите от "Приятели" 16 години след края на сериала?

Знаете ли кой е наистина, НАИСТИНА богат? Актьорският състав на „Приятели".

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 февруари 2020

Без значение дали някой знае всички реплики от „Приятели" наизуст (аз!) или не (значи сте гледали епизодите само веднъж?!?!!), факт е, че когато Дженифър Анистън, Лиса Кудроу и Кортни Кокс решат да качат снимка в Instagram, милионите харесвания и коментари стигат до тях само за секунда, а при мисълта за евентуален reboot, някои хора дори настръхват.

5404

Имайки предвид, че сериалът не е в ефир от 16 години, вероятно си мислите, че главоломните цифри, които актьорите са получавали за работата си, отдавна са в миналото. Истината е, че това далеч не е така. Само за първия сезон на сериала всеки един от тях получава по 540 000 долара – по 22 500 на епизод. С началото на третия сезон шестимата ни екранни любимци решават да се договорят за 75 000 долара на епизод. По-интересното? До края на осми сезон цифрата се увеличава десетократно и сумата, която Рейчъл, Фийби, Джоуи, Моника, Чандлър и Рос получават, е 750 000 долара за всеки един епизод.

6

Ако си мислите, че няма по-голям професионален успех от заплатата в размер на почти милион долара, бъркате. Особено когато може да бъде точно милион долара – толкова получава всеки един член от главния актьорски състав за епизодите от последните два сезона на сериала. По-любопитното е обаче, че досега Netflix плаща 1 милиард долара, за да придобиe правата за излъчване, които съвсем скоро ще бъдат преотстъпени на HBO Max. Колко получава всеки един от актьорите за това? 20 милиона долара годишно. Нетното състояние на Дженифър Анистън възлиза на 300 милиона долара, това на Кортни Кокс – на 150 млн., Матю Пери е трети в класацията със своите 120 милиона, а останалите са след тях – всеки с по около 80. Още любопитна информация? Гюнтер, който сме виждали в 151 от общо 236 епизода, също получава известна сума от повторенията на сериала, но само за епизодите, в които има реплики.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA