Богатите също се страхуват

Марк Джейкъбс споделя как преминава през коронавирусната криза с вяра, медитация и помощ за ближния.

Както всички големи модни дизайнери, Марк Джейкъбс е фокусиран върху неговата компания и въздействието на коронавируса. В момента основната му грижа е за персонала - „моя екип, семейството ми", както той нарича служителите на Marc Jacobs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on

С бранд под чадъра на LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), Джейкъбс знае, че поне в обозримо бъдеще ще може да се грижи за това семейство. Но освен за временното благополучие, той няма ясна стратегия за възстановяването.

"Не мога да предскажа бъдещето, но мога да използвам това време за размисъл върху това как да пренасочим бизнеса".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on

Пред WWD Mарк споделя, че в този момент, като всички хора има много време за размисъл, забавяне на темпото, справяне с тъгата и етапите на скръб, отричане и паника, без да загуби чувствителността си.

Голямата ми грижа е за моя екип - моето семейство, моят персонал. Искам да осигуря спокойствието да бъдат със семействата си у дома.

В момента опитвам да изляза от собствената си глава. Най-добрият начин да избягаш от себе си е - да направиш нещо за някой друг.

Ние в модата, или поне аз, живеем в балон. Балон с много привилегии, където всичко се случва така, както искаш.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on

Предполагам, че съм като много хора, търся малка посока. Моля се сутрин. Опитвам да медитирам. Това така или иначе правя. Оставам мил и внимателен - просто се държа нормално, но спазвам правилата на социалната дистанция.

Лукс, който не е необходимост - е желание. Но това, което желаем, също ни е необходимо. Очевидно това не е важно за оцеляването ни, но аз никога не съм се извинявал за избора си на кариера.

Мисля, че всяка форма на творчество е лукс, от който хората се нуждаят.

Четенето на добра книга, вкусна храна, живот на красиво място. Всичко, което не опира до оцеляване е лукс, наистина.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on

За да не живея в страх, се опитвам да присъствам възможно най-много в настоящето. В момента гледам през прозореца – слънчево е, двете кучета лежат на леглото, и съм в настоящето, в този момент, нямам страх, защото съм в моята реалност. Ако започна да мисля за бъдещето, ще живея в страх.

Ревю Marc Jacobs пролет/лято 2020

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA