По-щастлив и успешен живот със 7-те съвета на Джей Ло

Дженифър Лопес отправи специален призив към всички в своя Instagram, а ние отново вземаме пример от нея.

Без значение дали със своята музика, филми или модни подвизи (не, нямаме предвид само дефилето за Versace), Дженифър Лопес винаги може да ни усмихне и да ни накара да бъдем по-щастливи и уверени в себе си. Може да звучи изключително банално, но латино дивата със сигурност се справя повече от отлично с тази задача. Именно заради това тя се обърна към своите 119 милиона последователи в Instagram, като насърчи всеки един от тях да не се отдава изцяло на паниката и безсилието, които пандемията успя да вкара в живота ни.

Лопес публикува серия от безгрижни кадри, на които е скочила във въздуха и позира със свежа рокля в кремав цвят. "В това време е лесно да паднем и да мислим за всички неща, които нямаме. Изградих си навик - казвам три неща, за които съм благодарна, щом отворя очите си, а вечер записвам три хубави неща, които са се случили през деня", съветва Дженифър в описанието под снимките. "Бъдете позитивни и се пазете. Обичам ви и ми липсвате! Скоро ще бъдем заедно ❤️."

Казано с други думи, Дженифър е примерът, че когато силно искаме да постигнем нещо, няма какво да ни спре. Докато гледаме изпълнителката на „Ain’t Your Mama" да осъществява мечтите си, обръщаме поглед към всички неща, на които тя е успяла да ни научи по един или друг начин. Разбира се, правим го с помощта на съвети от самата нея, въпреки че не ни е майка…

джей ло шакира

ПОСТОЯНСТВОТО Е ВАЖНО

Преди повече от 30 години Дженифър решава да се отдаде изцяло на страстта си към музиката и започва да преследва своята мечтана кариера. В началото, голяма част от журналистите се подиграват на начина, по който изглежда – непрекъснато коментират нейните извивки, задни части и цвят на кожата. Заедно с това, немалко критици се заемат със задачата да я обвинят, че не е достатъчно талантлива или секси (виж №4), за да бъде сред големите имена в музикалната индустрия. Какво се случва после? Джей Ло се превръща в първата латино актриса, получила над милион долара за участието си във филм, издава 8 музикални албума, участва в над 20 филма и продуцира още толкова, а по последни изчисления, нетното й състояние бива оценено на половин милиард долара. Журналистите, които я упрекват в началото на кариерата й, сега правят всичко възможно, за да я имат на кориците си. Изводът, който можем да направим за себе си, е, че когато вярваме, че можем да успеем в нещо, не трябва да оставяме никого да ни убеди в противното. В свое интервю, самата Лопес споделя: „Просто продължавайте. Не се задоволявайте с малко и не правете нещо, което не искате. Не спирайте да се трудите, създайте живота на мечтите си, а след това му се насладете изцяло!" Постоянството е важно, а според Джей Ло…

джей ло

САМОУВЕРЕНОСТТА – ОЩЕ ПОВЕЧЕ

Вероятно определянето на Джей Ло като „дива" е по-често срещано от дъжда през есента, но самата тя признава, че невинаги се чувства самоуверена и готова за нови рекорди и приключения. „Трудно е да спрем да се сравняваме с останалите. Когато бях по-малка, често смятах, че не съм достатъчно слаба, защото имам извивки. Научих се, че да бъдеш здрав и да се чувстваш страхотно, далеч не означава да имаш определен тип тяло. Всичко е строго индивидуално", разкрива певицата в своята автобиографична книга „True Love". Дори само наблюдавайки енергията, с която тя прави всичко, за секунди можем да останем вдъхновени и една идея по-уверени в собствените си възможности. Актрисата от „Свекървище" признава, че когато се чувства самотна или неудовлетворена, винаги танцува: „Когато не съм в настроение, танцувам. Има нещо в начина, по който движиш тялото си, което те изпълва с ендорфин и помага да оправиш настроението си. Танцьорка съм по душа и не мога да го променя." Понякога тайната на самоувереността се крие именно в уважението и разбирането на самите нас – „Лесно е да обичаш човека до теб, но трябва да имаш същата тази любов за себе си", са други думи от „True Love", с които не бихме могли да бъдем по-съгласни.

ДА СИ СЕКСИ Е ЛЕСНО

Малко са хората, които винаги успяват да изглеждат зашеметяващо и да накарат всички останали да обръщат погледи след тях. Независимо дали ще се появи в тясна дизайнерска рокля на някой бляскав червен килим, ще качи селфи с цял бански от плажа или ще бъде случайно уловена от папараци, докато пазарува, Джей Ло изглежда повече от невероятно. И понеже това не е поредният материал, в който просто се говори за това колко страхотна е Дженифър Лопес, споделяме с вас нейния ключ към усещането за сексапил: "Трябва да носиш в себе си чувството, че си страхотен. Важно е да спрем да се сравняваме с останалите и да погледнем всички красиви неща, които обичаме в самите нас." За да изглеждаш добре, най-важното е да харесваш това, което виждаш в огледалото и просто да бъдеш себе си. Дженифър използва много skincare продукти, никога не забравя слънцезащитния лосион, медитира поне половин час на ден и съветва всички да не пропускат тренировки без значение дали се чувстват мотивирани. И ако някой не е съгласен с твърдението, че „50 е новото 20" и че можеш да изглеждаш секси по всяко време, може би трябва да споменем появата на Джей Ло на Седмицата на модата в Милано с точно онази зелена рокля на Versace.

джей ло

МУЗИКАТА ВДЪХНОВЯВА

Едва ли ще четете тези редове, ако не сте сред хората, които са слушали поне един албум на латино дивата. Още с емблематичната си песен Jenny From The Block от 2002 г., кварталното момиче от Бронкс категорично и уверено успява да се наложи на музикалния пазар, който така или иначе, изобилства от изпълнители във всички възможни жанрове. Докато всички ние очакваме нов албум от Лопес, която винаги успява да провокира, забавлява и вдъхновява чрез музиката си, редно е да споменем, че подходът й с ентусиазъм към всеки един проект, е нещо, което не само сме научили от нея, а и нещо, което непрекъснато трябва да прилагаме в ежедневието си. Дженифър пее за това, което я вълнува и прави нещата по свой собствен начин: „Цялата ми кариера е една сбъдната мечта. Музиката има това специално свойство – може да вдъхнови всеки. За каквато и музика да говорим, винаги ще има хора със специално отношение към нея. Не е ли страхотно?"

джей ло

НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ ОТ ЛЮБОВТА

Ако има нещо, което със сигурност сме научили от Джей Ло, това е, че любовта идва, когато сме наистина подготвени за нея. След няколко неуспешни брака, разводи и драми в публичното пространство, певицата открива голямата любов в лицето на баскетболиста Алекс Родригес. Самата тя признава, че никога не се е чувствала по-щастлива и описва живота си с него като „истински красив". В свое скорошно интервю, попитана за любовен съвет, Лопес споделя: „Не прибързвайте с връзките и брака. Не съжалявайте за нищо, през което сте преминали, ще научите много нови и различни неща, но всичко е ОК, ако сте сами за известно време. Поне докато откриете правилният човек." Тук бихме допълнили, че след като го открием, важно е да не забравим да споделим плажни кадри от предложението в Instagram, където най-вероятно няма да получим 8 милиона харесвания, но ще бъдем все така специални. И въпреки всичко, добре е да не забравяме, че…  

ЛИЧНИЯТ ЖИВОТ СИ Е ЛИЧЕН ЖИВОТ

„Хората винаги искат да знаят повече за личния ти живот. Следват те навсякъде непрекъснато. Понякога просто искам да говоря за писането на текстовете ми и работата в студиото", гласи един от постовете в официалния Twitter акаунт на Лопес. Напълно естествено е голяма част от хората да се интересуват от живота на известните личности и това провокира желанието им ревностно да пазят личното си пространство. Когато искаме нещо да остане само за нас, то трябва да бъде така, без значение колко евентуални харесвания или последователи би могло да ни донесе. Джей Ло избра да обяви публично връзката си с ARod едва след като са били заедно за няколко месеца. Както сама признава, повечето постове на певицата в социалните мрежи са свързани с нейните музикални и филмови проекти, но тя отчита като голям плюс фактът, че може да има директна връзка с феновете си, които от време на време успява да зарадва с горещ кадър от своя почивка или усмихнато семейно селфи с близнаците Макс и Ема.

джей ло

ЩАСТИЕТО Е В МАЛКИТЕ НЕЩА 

Джей Ло работи от малка и в биографията си има толкова впечатляващи моменти, че би било трудно да откроим най-важните сред тях, но ако трябва да изберем онова, което ни е вдъхновило най-много от живота на изпълнителката с над 30 песни в челните позиции на Billboard Hot 100, това е, че е важно човек винаги да преследва щастието, независимо от това, което преживява или чува за себе си. „Винаги съм смятала, че щастието зависи от тези около нас. Щастието е избор. Важно е да уважаваш себе си, да познаваш ценностите си и да правиш това, което искаш. Тогава ще бъдеш щастлив човек във всяко едно отношение", споделя два пъти номинираната за „Грами" певица. „Не съм тук за нищо друго, освен да бъда най-добрата възможна версия на себе си. Каквото и да означава това за мен…", допълва тя, а ние слушаме. Остава ли ни друг вариант? Все пак говорим за Джей Ло.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA