Всички говорят за Валентина Сампайо. Ето защо!

Първият транссексуален модел на Victoria's Secret отдавна завладява модната сцена. Напоследък го прави още по-усилено!

Във времената, в които се намираме, големите имена в модната индустрия трябва да правят компромиси и да бъдат възможно най-приобщаващи и конкретни, ако искат да си гарантират успеха. Почти година след като стана първият транссексуален модел в редиците на Victoria's Secret, Валентина Сампайо вече е и първият трансджендър модел, представен на страниците на популярното издание Sports Illustrated.

https://www.instagram.com/p/CCdkcmDhTYb/

"Носи ми голямо щастие да пристигна някъде и да се почувствам себе си"

23-годишната Сампайо ще участва в новия специален брой, а в официалния си Instagram акаунт тя заяви, че е "горда и развълнувана" да бъде част от емблематичния годишен брой. "Родена съм в отдалечено, скромно рибарско селище в Северна Бразилия. Бразилия е красива страна, но тя също има и най-големия брой престъпления и убийства срещу транс-общността в света - три пъти по-голяма от този на САЩ", споделя тя още.

https://www.instagram.com/p/B6d1tyiB5OB/

"Да бъдеш транс обикновено означава да бъдеш изправен пред затворени врати към сърцата и умовете на хората", споделя още Валентина. "Сблъскваме се с обиди, страшни реакции и физически подигравки. Нашите възможности да израстваме в любящо и приемащо семейство, да имаме ползотворен опит в училище или да намерим достойна работа, са немислимо ограничени и предизвикателни."

85

Сампайо е и първата транссексуална жена, която се появява на корицата на Vogue Paris, а успоредно с това тя е откровен защитник на правата на LGBTQ+ общността, особено в родната си Бразилия. 

57

"Подобно на САЩ и по целия свят, транссексуалните хора в Бразилия са маргинализирани", споделя тя пред модната библия по-рано тази година. "На нас се гледа като на аморални хора. Белязани сме като "извратени".

Очевидно успехът обича смелите... и дългокраките. Занапред ще виждаме все повече от Валентина и, честно казано, нямаме търпение!

https://www.instagram.com/p/B7lxHFzhAba/

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA