Дуа Липа: Момичето, което дойде, запя и победи

Дуа Липа дойде, запя и победи, въпреки че никога не е живяла с идеята да стане звезда.

Пътят, който Дуа Липа извървя, за да се настани до сериозните звездни присъствия в Холивуд, бе сравнително неочакван както за всички меломани, така и за самата нея. Едва ли има човек, който можеше да предвиди необикновената траектория, по която тя се движи, докато се превърна в един от най-разпознаваемите гласове на музикалната сцена.

Само няколко години след появата на дебютния ú сингъл New Love Дуа може да се похвали, че е певицата, чиито концерти се разпродават за минути, както и че е артистът, спечелил няколко награди „Грами", при това година след издаването на дебютния си албум (Здравей, Били Айлиш!). Добавяме и факта, че Липа е най-стриймваната изпълнителка в класациите на Spotify за две поредни години. Не знаем за вас, но на нас не ни звучи никак зле за момиче от Северен Лондон, което дори не е имало намерението да се занимава сериозно с музика. 

Родителите на Дуа са от Косово, но заради особената ситуация в страната през 90-те години търсят убежище във Великобритания, където се ражда и тя. Вярно е, че ако погледнем обективно, звездите, които НЕ разказват истории как още от детството са се увлекли по страстта, с която са известни сега, са доста малко.

Тези откровения ни карат да си представяме как някои от нас тепърва са се учели да говорят и ходят, докато други вече дефилират, пеят и печелят пари. Историята на Дуа не е точно такава. Певицата признава, че е работила като модел, сервитьорка и още няколко други неща, преди музиката да навлезе в живота ú и да я вдъхнови да поеме по пътя, по който я очакват 40 милиона верни последователи (поне в Instagram).

https://www.instagram.com/p/B-hJfm0Bfj_/

Ако не сте живели под камък през последните няколко години, просто няма как да не сте чували Be the One или New Rules, която, освен че зае първите места във всички престижни класации, се превърна и в източник на вдъхновение за ТОЛКОВА много Facebook постове. Изпълнителката казва, че винаги влага много любов в работата си, а това най-вероятно е така, защото името й означава „любов" на албански.

Признава обаче, че като дете се е срамувала от него, защото я е карало да се чувства твърде различна. „Сега се гордея с името си, но като пораствах, исках да ми казват Хана, Сара, Ела... нещо нормално, просто защото с Дуа се налагаше да обяснявам, че съм от Косово." Очевидно младата звезда се е вслушала в думите на Елинор Рузвелт, която съветва всеки ден да правим нещо, от което се страхуваме, и решава да изпробва късмета и таланта си. 

24

От време на време (разбирайте – сравнително често) се случва в следобедните часове в офиса на GRAZIA да зазвучи някое от парчетата на певицата. Ясно е, че албанската звезда има доста хитови попадения в последните няколко години, но нейната втора официална музикална селекция - Future Nostalgia e абсолютно откровение.

„Към първия ми албум нямаше очаквания, но сега се усеща доста напрежение. Всеки говори за това колко трудни са вторите албуми. От гледна точка на писане този бе много по-лесен", споделя Дуа, признавайки, че е научила много нови неща за себе си при подготовката на новите композиции. „Когато си горд от собствената си музика, предполагам, не разочароваш поне себе си." 

Истината е, че харесваме Дуа Липа, защото тя не е типичната поп звезда. Не е Instagram сензацията, която ще публикува провокативен кадър с открит сексуален намек, но ако го направи, ще бъде взривоопасно. „Вече жанрът не е от основно значение. Мисля, че артистите са лицата на музиката, която правят и трябва определено да излизат от зоната си на комфорт", разсъждава тя.

Докато слушаме Physical или Break My Heart, се замисляме, че ако това е Дуа извън зоната си на комфорт, то трябва по-често да бъде там. Простата тайна на успеха? Както казва тя в ред от Future Nostalgia: You can't get with this, if you ain't built for this (Не се захващай с нещо, ако не си създаден за него). Дуа Липа дойде, за да стане звезда. Видя, че има потенциала и... ами, победи.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA