Да, има расизъм в модната индустрия. Бела Хадид потвърждава!

"Дори да седят на първия ред, те не се чувстват приети", споделя супермоделът, който отново излиза извън рамката.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 август 2020

Неотдавна Джиджи Хадид сподели, че не запълва профилите си в социалните мрежи с подробности за бременността си, защото не смята, че тя е най-важното случващо се в света в момента. На същото мнение е и по-малката сестра на Джиджи - Бела, която следи всички подробности около протестите в подкрепа на движението Black Lives Matter.

https://www.instagram.com/p/CDOzjjZA4oY/

"Истината е, че много хора все още са дискриминирани поради точно тези различия."

"Искам младите момичета и момчета да знаят, че е добре да използват гласа си и да изискват справедливост за това, което е важно за тях. Искам те да знаят, че е добре да са съпричастни и нежни, но в същото време да искат и да споделят истината", споделя супермоделът пред Elle.

Хадид изрази съпричастност и към своите цветнокожи приятели и колеги, които често се сблъскват с тъмната страна на модната индустрия. "Мразя това, че някои от моите черни приятели се чувстват гадно. Дори да седят на първия ред, те не се чувстват приети. Нашата индустрия трябва да се отнася до индивидуалност, но истината е, че много хора все още са дискриминирани поради точно тези различия."

https://www.instagram.com/p/CCtQPJsAxRe/

Когато протестите започнаха да се развиват на територията на Съединените американски щати, Бела обяви, че ще направи дарение към Фонда за правна защита на NAACP. Тя също сподели подкрепата си за протестиращите и изискващите справедливост. "Седя тук и слушам. Разбирам. Обучавам себе си. Дарявам и се обръщам към приятели, които може да се почувстват наранени."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA