Сестрите Chloe x Halle: Чували сте ги, но трябва да ги познавате!

А ако вече ги познавате, то със сигурност ги обожавате.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 август 2020

"Порастваме всеки ден, а музиката ни заедно с нас", споделя талантливото дуо

В Холивуд често се появяват таланти, които просто искат да успеят, без значение дали могат да го направят. Вероятно ги съблазняват бляскавия статут, множеството привилегии и големите пари, но е почти научна истина, че всяка година стотици артисти предприемат релокация от предградията към Града на ангелите.

За да се настанят обаче до тези, които само с дишането си карат останалите да изпадат в екстаз, те трябва да имат категорично присъствие и добър екип зад себе си, в който, по възможност, да бъде и Бионсе.

https://www.instagram.com/p/CDFxUDsBR8q/

Точно такъв е случаят на сестрите Клои и Хали, които в последните няколко месеца редовно намират място в нашите плейлисти – може би най-сигурното свидетелство за това, че вършат работата си добре.

Двете момичета са родени в Атланта в края на миналия век и още от съвсем малки се появяват в различни филми, докато един ден не решават да пробват късмета си с YouTube канал, в който качват кавъри на популярни песни. В случай че се питате, първото им видео е изпълнение на Best Thing I Never Had на Бионсе.

Малко преди коледните празници през 2013 г. сестрите отново се спират на парче на кралицата – този път е Pretty Hurts и успяват да очароват самата нея! Две години по-късно дуото подписва договор с продуцентската ѝ компания Parkwood Entertainment на стойност 1 милион долара, който предвижда появата на цели шест студийни албума.

https://www.instagram.com/p/CCxGL1gBGMh/

Няма нужда да се занимаваме с всички подробности между този договор и появата на техния втори студиен албум Ungodly Hour, който успя да ни впечатли истински.

Водещият сингъл от него – Catch Up очарова музикалните критици, а албумът дебютира под номер 16 в класацията Billboard 200 само няколко седмици след излизането си в средата на май.

Да издадеш и промотираш успешен албум по време на пандемия определено е постижение, което заслужава да бъде отбелязано. И то не само заради мениджърите, пиарите и целият екип на Бионсе, стоящ зад тях, но и заради музикалния талант, който тавата предлага във всяка една секунда.

Голяма част от текстовете и аранжиментите, които ще чуете, са записани в студиото на Клои и Хали в техния дом. Двете сами се научават да свирят на инструменти и от малки се вдъхновяват от популярните R&B артисти. Сега дуото определя музикалния си стил като „конфети" заради хармоничната природа на текстовете, съчетана със силните бийтове и елементите от 80-те. „Сестра ми и аз правим музика, която има интересно звучене и история", споделя Хали.

„Определено чувствам, че влагаме цялата си душа в музиката си, защото порастваме всеки ден, а музиката ни заедно с нас. Свикнали сме да поставяме себе си под напрежение, когато става дума за правенето на музиката. Постоянно трябва да сме по-добри, затова го правим", разказва Клои в интервю за Billboard.

https://www.instagram.com/p/CCZNnMFhcZQ/

Истината за техния успех обаче е проста. Те правят това, което обичат и го правят доста добре. Макар голяма част от албума да е посветен на любовта и съпътстващите я прекрасни моменти или пък разочарования, той е истинско отражение на съвременната женственост и артистичност във всички възможни проявления.

Ако думите ни не са ви убедили в таланта на сестрите, то музикалната селекция между тези редове със сигурност притежава всичко необходимо, за да го направи. Имайте го предвид, защото занапред ще ги виждате все по-често.

254

"Правим музика, която има интересно звучене и история", разказват Клои и Хали

В края на юли творческият екип на Fendi ги избра за лица на новата си рекламна кампания, двете вече работят по нова музика, а Хали скоро ще влезе в образа на Малката русалка за съвременната филмова адаптация на лентата.

Няма нужда да казваме, че противоречивите коментари за това цветнокожа актриса да изиграе емблематичния образ на Disney не липсват, но въпреки това, тя ще го направи. И сме сигурни, че ще се случи по най-елегантния и женствен начин. Така, че всички останали да останат с отворена уста.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA