Оливия Кулпо не смята да ни заблуждава, че животът й е перфектен

Простата причина, по която не смята да го прави? Защото той наистина не е.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 август 2020

Отлично знаем, че социалните мрежи могат да бъдат доста измамни. Часове, прекарани в подготовка на пост, последван от милиони лайкове и още толкова ласкателни коментари, които виждаме в профилите на любимите си звезди. Instagram определено може да накара всеки да мисли, че хората, които следва, прекарват най-хубавото време от живота си в Южна Франция, докато ние сме в офиса в прекалено горещата София.

https://www.instagram.com/p/B_sz8J2HuQU/

Оливия Кулпо знае колко лесно започваме да сравняме живота си с този на останалите. "Важно е да се развие здрава връзка със социалните мрежи, за да се разбере, че това не е реалният живот", споделя моделът и интернет звезда, която ние харесваме много. 

https://www.instagram.com/p/CC4wjsxnJFj/

Макар профилът на Оливия да изглежда като точно гореспоменатите твърде перфектни места в интернет пространството, самата тя е на мнение, че всички трябва да спрат да заблуждават последователите си, че животът им е перфектен. "Бях депресирана. Нямах апетит, пиех твърде много, пушех, не можех да спя и да ям, но все още правех снимки в социалните мрежи и се преструвах, че всичко е страхотно. Преживях трудна ситуация, която ме остави психически, емоционално и духовно фалирала", споделя красавицата неотдавна в своите официални акаунти.

57

Част от стратегията на Кулпо за справянето с негативните ефекти се крие в това тя да си взема почивка от случващото се в социалните мрежи. "Мисля, че Instagram като цяло може да бъде заешка дупка. Важно е да си правите почивки и е важно да разберете защо използвате социалните мрежи."

https://www.instagram.com/p/CDchemgH97B/

Що се отнася до нейните собствени постове, Оливия признава, че те не представляват напълно естеството на нейния живот. "Винаги мисля за моя личен бранд, различен от това коя съм всъщност. Всеки има своите възходи и падения, без значение какво представя онлайн. Хората могат да изглеждат красиво на снимка и да имат перфектното тяло, благодарение на Photoshop и Facetune, а вие да не знаете през какво преминава този човек." 

Не е лошо да го имаме предвид в следващия път, в който решим да правим сравнения с останалите. А той, така или иначе, ще дойде доста скоро.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA