Защо Мелания отказва да държи Доналд Тръмп за ръката?

Първата дама на САЩ неведнъж отказва физически контакт, иницииран от съпруга си. Каква е причината?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 23 август 2020

Съмняваме се, че сте пропуснали сравнително новото видео, в което Доналд и Мелания Тръмп слизат от Air Force One и се вижда ясно как първата дама на САЩ отказва да хване ръката на съпруга си, въпреки няколкото негови опита. 

Подобна ситуация определено не е в плюс на привържениците на Доналд, които, така или иначе, са нетолкова много, но и ни кара да се запитаме какъв проблем с физическата привързаност би могла да има двойката, ръководеща една от най-развитите държави в света?

Всъщност това далеч не е първият подобен случай в историята - същото нещо се случва, когато Доналд и Мелания се появяват на митинг във Флорида през 2017 г., както и на няколко други публични изяви на следващата година. 

Според близка приятелка на Мелания, "те не са онази двойка, която се държи за ръце. Тя е европейка от стария свят и не е присъщо за нейното държание." От друга страна, експерт по езика на тялото споделя, че пренебрежителното поведение на Тръмп (тъй като има ситуации, при които той отказва публичен физически контакт) би могло да бъде обяснено с неговото желание да бъде алфа мъжкар - човек, който може да се справи сам с всичко.

58

"Обикновено държането за ръце показва двойката като едно цяло. Той просто иска сам да се възприеме като президент, очевидно е, че това е неговият избор." Истината е, че в зависимост от позицията на ръцете и от това кой инициира акта на приближеност, психолозите могат да установят доста интересни неща за връзката между двама души.

Конкретно в случая на Доналд и Мелания, отношенията помежду им биха могли да бъдат определени като "привързаност", ако той сложи ръка върху нея нежно или я целуне, а не просто чрез придърпване, демонстриращо кой е човекът с властта и парите.

"Той не иска да го прави публично, а това би ѝ донесло още повече сила и увереност", коментират експертите. Какви са отношенията между тях, вероятно няма как да разберем със сигурност, но много скоро ще стане ясно дали двамата ще прекарат още четири години в Белия дом.

Може да заключим, че отделяйки се чисто физически от съпруга си по време на публични изяви, Мелания се опитва да покаже своята независимост и самоувереност на фона на промяната и всичко, което чува или вижда по адрес на Тръмп. Няма какво друго да кажем, затова просто ще оставим това видео, което Риана сподели в своя Instagram акаунт. Как да не я обичаме?

https://www.instagram.com/p/CEAq1idHKih/

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA