Хари, Меган, глобалната криза, важните "две стъпки напред"

Херцогът и херцогинята на Съсекс отново заявяват ясно намеренията и желанието си за по-здравословна дигитална среда.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 октомври 2020

Принц Хари и Меган Маркъл продължават да съсредоточават вниманието си върху изграждането на "хуманизиран и състрадателен" дигитален пейзаж, какъвто към този момент все още определено не съществува.

Двете половини на най-обсъжданата кралска двойка влязоха в ролята на водещи за специален епизод от поредицата TIME100 Talks на списание TIME, в която дадоха по-задълбочена представа за своята скоро стартираща неправителствена организация, имаща за цел стимулирането на промени както онлайн, така и офлайн. 

По време на специалното двучасово виртуално събитие, Меган и Хари разкриха, че дигиталното преживяване е оказало огромно влияние върху емоционалното и психическо благосъстояние на света, а доверието помежду ни, имайки предвид наличните обеми от фалшива информация, трудно може да бъде по-голямо.

"Херцогът и херцогинята вярват, че критичните проблеми, пред които сме изправени колективно като расовата справедливост, равнопоставеността на половете, изменението на климата, нашето собствено здраве и силата на демокрацията са в пропастта, но има напредък", споделя източник, близък до двойката.

57

Разговаряйки с главния редактор на TIME, Меган казва: "И двамата осъзнахме, че можем да продължим да защитаваме нещата, по отношение на които изпитваме страст. Можем да продължим да вършим тази работа, за да се опитаме да повлияем на промяната и да помогнем на хората, които се нуждаят най-много от нея. Ако обаче не може да стигнете до първопричината за проблема, винаги ще правите две крачки напред и пет крачки назад."

"Може да се почувствате наистина объркани, ако се опитате да разберете всички нюанси на това, което се случва онлайн", коментира още Маркъл. "Ситуацията е всеобхватна и влияе върху нас на много нива. Започнахме да търсим професори и експерти в областта, които да ни помогнат да разгледаме ситуацията чрез холистичен подход. Събрахме се с много хора и имаме една обща цел, а именно да направим това пространство по-здравословно и по-добро за всички нас."

Разбира се, самият принц Хари не пропусна да коментира случващото се в онлайн пространството и ясно заяви своята гледна точка. "Този проблем не е ограничен до определени платформи или определени разговори в социалните мрежи. Това е глобална криза - глобална криза на омразата, на дезинформацията, на здравето."

Самият той, неведнъж жертва на британската таблоидна преса, открито критикува съществувата култура на clickbait похватите. "Ясно е, че има много фактори, но изведнъж фокусът на историите се измества встрани и непрекъснатият 24-часов новинарски цикъл трябва да се движи. Трябва да се запълва пространството и да се създават новини."

8

И докато двамата все още подготвят стартирането на предстоящите си професионални ангажименти, Меган разкрива, че използват времето, за да се насладят на компанията на малкия Арчи. "Всичко, което се случи тази година ни предизвика да се борим с различна версия на едно и също нещо. Опитваме се да използваме това време, за да се свържем със сина си и да не пропускаме нито един момент."

Think what you want, но ние за пореден път сме впечатлени от двамата. Доста, доста приятно!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA