Тимъти Шаламе, като излязъл от роман

Сигурни сме, че го обожавате. Другите варианти са просто малко вероятни.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 17 януари 2021

Когато в индустрията, която си избрал за свое поле на развитие, има стотици доказали се с годините имена, не е лесна задача да успееш да наложиш своето. Тимъти Шаламе е от малкото, които успяха да го направят, защото имат какво да покажат на милионите хора, готови за поредната афера или публичен скандал. Тимъти се ражда в последните дни на 1995 г. и прекарва голяма част от детството си в Манхатън, но както повечето деца, летните ваканции запазва за баба си и дядо си, които живеят в Le Chambon-sur-Lignon, Южна Франция. Като малък мечтае да стане професионален футболист, но съдбата има друг план за него.

Според някои Тимъти е младият Джеймс Дийн...

За Тимъти приемането в престижната театрална гимназия Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts се оказва онзи преломен момент, в който наистина осъзнаваш какво искаш от живота... или поне мислиш така. Явявайки се на прослушване, той до такава степен успява да впечатли учителя по драма, че получава най-високия резултат и влиза в редиците на впечатляващото учебно заведение. Няколко малки роли по-късно младият актьор намира място в „Мъже, жени и деца", рамо до рамо с Адам Сандлър и Дженифър Гарнър, а две години след това е възможно да сте го гледали в „Интерстелар", където получава възможността да си партнира с Матю Макконъхи, Ан Хатауей и Джесика Частейн.

Call Me by Your Name на Лука Гуаданино е проектът, който донася световна разпознаваемост на момчето с над 11 милиона последователи в Instagram. Освен значително количество суперлативи за образа си на хомосексуален тийнейджър от 80-те години, Тимъти получава номинация за „Златен глобус", както и за наградите на Гилдията на филмовите актьори и Британската академия за филмово и телевизионно изкуство. Към тях добавяме и такава за „Оскар" - за най-добър актьор, което го превръща в третия най-млад артист в историята на церемонията, номиниран в тази категория, и най-младия след победата на Мики Руни през 1939 г. Изявите на Бродуей също не са чужди на 24-годишния актьор, тъй като след негово изключително представяне в Death of a Salesman много критици съзряват в него бъдещата звезда, която съвсем спокойно би могла да доминира холивудските среди. Редактор на The New York Times дори го сравнява с Джеймс Дийн, а самият Тимъти споделя, че именно Голямата ябълка е мястото, което е централната точка на неговото вдъхновение и мястото, заради което е започнал да се занимава професионално с актьорската игра.

57

Тази енергия се усеща и в „Един дъждовен ден в Ню Йорк", където освен че се целува със Селена Гомес и Ел Фанинг, младата звезда за пореден път успя да плени сърцата на феновете. Лентата, която бе многократно отлагана във времето заради скандалите около личния живот на Уди Алън, носи допълнителни позитиви на Тимъти, след като той, в израз на съпричастност към жертвите на сексуално насилие, дари заплащането, което е получил от филма, за движението Time’s Up, както и за LGBT център на Ню Йорк. Главната роля в историческата драма на Netflix The King допринася за милионите долари в банковата сметка на Шаламе, но и му помага да намери любовта, която той разпознава в лицето на Лили Роуз-Деп. Двамата обаче се разделят в средата на миналата година, а името му се свързва с това на Ейза Гонзалес. Сега, той не крие, че е сам, но и не търси следващата дама за сърцето му.

Тази година предстои да го видим в две от най-дългоочакваните филмови продукции напоследък – Dune, където ще играе заедно със Зендея и Ребека Фъргюсън, и The French Dispatch – история, описана като „своеобразно обяснение в любов към професията на журналистите" и фокусирана върху за кореспондентите на американски вестник в Париж през XX век.

"Поредният ярък пример, че когато правиш това, което обичаш, и го правиш с финес, успехът няма как да избяга"

Няма спор, че Шаламе е буржоазната модна икона, която успя да насочи всички фотоапарати към себе си през последните 12 месеца. Виждали сме го облечен в Alexander McQueen, Louis Vuitton, дори и в тоалет от женска колекция на Stella McCartney. Да влезеш в значително голям брой списъци с най-добре облечени знаменитости е занимание, което изисква достатъчно време, смелост и склонност към експерименти. За повечето хора сатенените ризи, скъпите поръчкови костюми, ярките цветове и нестандартните обувки може да са табу, но всички знаем, че красотата изисква усилия. Имайки предвид безпогрешното усещане за стил, което Тимъти притежава, не останахме изненадани от факта, че той е поел инициативата да подготви своите визии за участието си в „Малки жени". Дизайнерският екип на лентата не крие, че актьорът има цялостен принос в подготовката на костюмите си за филма, и го определя като един от най-стилните хора, с които са работили.

25-годишната звезда е поредният ярък пример, че когато правиш това, което обичаш, и го правиш с финес, успехът няма как да избяга. Тимъти не крие, че има аспекти от известността, които му харесват. Имайки предвид, че повечето известни личности са хора, които цял живот работят усърдно, за да ги разпознават, а след това се превръщат в хора, които носят слънчеви очила, за да не ги разпознават, очевидно новият талант е открил формулата на успеха. Обещаваме да го следим отблизо, а вие бъдете сигурни, че ще го виждате все по-често на големия екран и на червения килим, защото се е заел със задачата да покори света.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA