Многото, МНОГО страни на Кейли Куоко

Не е никак трудно да се влюбиш в Кейли Куоко, особено при наличието на толкова много ъгли, от които да я погледнеш…

„Не е ли русата мацка от „Теория за големия взрив?" – реакцията на мой приятел, когато му затворих телефона с извинението, че започвам да пиша текст за Кейли Куоко. Ами, да, тя е. И не само. Така де, не отричам очевидното, просто искам да кажа, че има нещо в погледа ѝ, което подсказва, че е много повече от красиво Барби. Нищо, че влиза в образа на вечното любимо момиче, когато е на 5, а някои хора продължават да я сравняват с нея. Вероятно не е защото фамилията ѝ означава „готвач" на италиански, а защото не знаят, че за разлика от повечето други малки момиченца, Кейли не мечтае да стане принцеса, а участва в реклами. Не седи вкъщи, за да преоблича куклите си, а тренира тенис. Прави го почти професионално, докато не става на 16. Тогава завършва и гимназия, две години по-рано от останалите си съученици, защото се обучава вкъщи. И защото започва уверено да проправя пътя си към посоката, която е задала на радара.

57

ТЕОРИЯ НА ГОЛЕМИЯ УСПЕХ

Следвайки неписаното правило, че за да успееш, трябва да пробваш и грешиш, Кейли има десетки телевизионни роли, докато не идва тази в ситкома „8 прости правила". Гледали сте го, сигурни сме. Там тя влиза в образа на красивата и леко глуповата голяма дъщеря на семейство Хенеси, която всички обожават. Следват минисериала „10.5", главните роли в няколко пълнометражни проекта и озвучаването на куп анимационни герои, в това число и 14-годишно куче от смесена порода.

Както в живота на доста други знаменитости под светлината на прожекторите, така и при Кейли истинският фурор идва с мащабен телевизионен сериал, който всички просто обожават. Вероятно познавате „Теория за големия взрив" по-добре от мен, тъй като от 4 години аз съм на втори епизод, но скоро смятам да се поправя. Оригиналната продукция на CBS представя Куоко като Пени – красивото момиче, което работи в Cheesecake Factory, но мечтае да бъде актриса. И по някаква неизвестна за Вселената причина, живее точно срещу физиците Ленард и Шелдън. Сериалът безапелационно циментира статуса си на една от най-успешните комедии в телевизионния ефир на Щатите.

Доказателство са всички над 200 номинации за награди, в това число такива за „Златен глобус" и „Еми". „Гордея се, че съм част от това преживяване", заявява през сълзи Куоко, когато оставя отпечатъците си в цимента пред Китайския театър в Лос Анджелис след 12 сезона и 279 излъчени епизода. Заедно с другите си колеги, тя е от малкото звезди, получили престижната възможност само заради заслуги в телевизията, а понеже успехът често се измерва в пари, достатъчно е да знаете, че главните действащи лица решават да последват примера на любимите ни „Приятели" и да си договорят заплата от 1 000 000 долара за епизод. Още в средата на седми сезон!

ЛЮБОВ ОТ ВТОРИ ОПИТ

Главозамайващият успех на сериала запознава Кейли отблизо с Джон Галецки, който феновете обожават като Ленард. Двамата пренасят химията си зад камера и излизат в рамките на 2 години. Нещата помежду им не се получават съвсем перфектно и няколко пъти вземат решението да се разделят, но сценаристите на сериала постоянно ги вкарват в секс сцени, които наклоняват везните в обратната посока. Точно четири години по-късно Куоко се запознава с тенис звездата Райън Суитинг. След немислимия период от три месеца, двамата се сгодяват и сключват брак навръх Нова година.

По-малко от две години след това, подават молба за развод, а екранната Пени споделя, че атлетът е разрушил всичките ѝ представи за перфектен брак. Той съществува и тя го открива в лицето на богатия наследник Карл Кук, с когото споделя страстта си към конете и кучетата. Блондинката го описва като „невероятен ездач и страхотен човек", а силната им връзка е скрепена именно от любовта към домашните любимци. Те имат завиден брой кучета и мини кон, чиито приключения може да проследите в собствения му Instagram акаунт с над 100 хиляди последователи. @lifewithshmooshy – знаем, че ще попитате.

В миналото си Кейли има професионален опит с ездата, но се отказва през 2010 г. заради инцидент, буквално изваждащ костите от тялото ѝ. Сърцето си обаче дава на Норман – породист питбул, който преди броени седмици си отиде от този свят. Звездата сподели опустошителната загуба с Instagram пост и признава, че той е бил най-голямата подкрепа за последните 14 години, прекарани заедно. Любовта към него е толкова голяма, че през 2017-а Куоко реализира собствена продуцентска компания с името Norman Productions. Амбицирана, тя бързо подписва ексклузивен договор с Warner Bros. Television и още същата година получава правата за екранизация на романа „The Flight Attendant" на Крис Бохялян. Стрийминг платформата HBO Max осигурява нужното поле за изява и в последните дни от миналата година най-накрая гледахме „Стюардесата". Както можете да се досетите, главната роля и тази на изпълнителен продуцент са поверени на самата Кейли.

ПОЛЕТЪТ НА СТЮАРДЕСАТА

За да впечатли милионите си фенове навсякъде по планетата, Куоко влиза в образа на стюардесата Касандра Боудън. Тя се събужда в луксозен хотел в Банкок с умопомрачителен махмурлук и в компанията на загадъчния мъж от стая 3С, който сега лежи мъртъв до нея. Ужасена от случилото се, тя решава да почисти старателно местопрестъплението, а след това да се прави, че нищо не се е случило. Най-вече защото не си спомня нищо от вечерта. Естествено, агентите от ФБР не са напълно съгласни, най-добрата ѝ приятелка адвокатка е готова да я убие (не само тя!), защото не спира да се дискредитира, а обемите водка и секс са солидни до самия край. Няма да издавам повече, защото в рамките на осемте епизода Кейли покрива целия спектър от емоции – от саморазрухата, през осъзнаването, та чак до… казах, че няма да издавам повече.

Някои определят сериала като „изпълнението на нейната кариера", но истината е, че Кейли просто е изчаквала момента да покаже на какво е способна. "Бях част от всеки малък детайл в процеса от ден едно. Исках нещата да се случат така, че да бъде визуално впечатляващо", разкрива тя, споделяйки, че снимките в Банкок са се случили преди началото на пандемията, но за голяма част от тези в Ню Йорк се е наложило да използват едни и същи статисти, дегизирани с шапки, тъй като е било прекалено рисковано да се въвличат нови хора в екипа.

57

Признавам, че след Money Heist и How to Get Away with Murder, трудно мога да бъда спечелен и впечатлен, но The Flight Attendant успя. Защо? Защото е от онези мистериозни, но същевременно спокойни продукции, в които се случват много неща, но ти някак не ги усещаш и искаш още. Спокойно, ще има. След стотици позитивни отзиви от страна на критиците, сериалът вече е подновен за втори сезон. „Всеки, който не получи втори шанс, казва, че е лимитиран сериал. Но ако има зелена светлина, веднага скача и действа." Точно това ще направи Кейли, при това много скоро. Успоредно с всичко, ще продължи да бъде и себе си, защото го умее най-добре. Тя не крие, че е коригирала носа и гърдите си. Нарича ги „едно от най-добрите решения" в живота си. Не се страхува да се самоиронизира, защото „иначе е скучно". Не се притеснява и да мечтае смело, но винаги с уважение. Показвайки многото си страни…

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA