Познайте кой се върна: "Клюкарката" започва на 26 октомври

Всевиждащото око на Горен Манхатън отново ще бъде ултимативният guilty pleasure.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 октомври 2021

ДЖОРДАН АЛЕКСАНДЪР
 

Джулиен Калоуей е кралицата майка. Онова, което беше Блеър Уолдорф в оригинала, само че с изключително лоялна фен база в Instagram и picture perfect живот, способен да избухне в пламъци за по-малко от цигара време. Още в първия епизод тя се сблъсква лице в лице с новопоявилата се в Голямата ябълка нейна сестра Зоя, спазвайки принципа „разделяй и владей“. В реалния живот Джордан свири на китара, прави музика и е верен защитник на LGBTQA+ общността. Съвсем наскоро публично посочи с пръст фотограф, който я е „гледал странно“, докато се е преобличала между снимки, и доказа, че не просто говори, а действа.

ТОМАС ДОХЪРТИ

В сериала той играе Макс Улф – секссимволът (безбожно софистицирано определение) на училището, който няма проблем да прави тройка с двама от най-добрите си приятели или тайно да спи с преподавателя по спорт. Зад камера образът му не е много далеч от екранния такъв. Предизвикателният поглед и дълбокият глас карат момичетата в интернет да полудяват за стотни от секундата, а той няма проблем с още две неща – да носи пола във фотосесия за Vanity Fair и да разтвори халата си пред любопитни папараци на снимачната площадка. Ако трябва да цитираме феновете, Дохърти е „ходещото определение за секс“.

ЗАЙОН МОРЕНО

Луна Ла е третата дясна ръка на Джулиен. Неин стилист, верен приятел, но и онази единица от кликата, която мразите и обожавате едновременно. С безпогрешен стайлинг и виждане за света, тя е истинско удоволствие, движещо се някъде между Джорджина и Джоуи Трибиани. Родителите на Зайон са с мексикански произход, а самата тя е транссексуална. Започва прехода си от момче към момиче още в училище, когато отнася много подигравки, но финалният резултат е буквално умопомрачителен. Не, няма да откриете нейни снимки „преди“ и „след“. Дори да търсите на испански.

САВАНА СМИТ

Моне де Хан е пиар и най-добрата приятелка на Джулиен. Дава максимума, без значение дали трябва да съсипе човек, или нечия haute couture рокля. Лоялна, но и дръзка в решенията си, абсолютната противоположност на Савана. Тя е съвсем нова в индустрията и „Клюкарката“ е първият ù мащабен ангажимент. В Instagram има почти 100К последователи, но изглежда някак отдалечена от славата и пази подробностите за личния си живот в тайна. Успоредно с GG продължава да учи актьорско майсторство в училището по изкуства „Тиш“ към Нюйоркския университет.

УИТНИ ПИЙК

Част от критиците вече се изказаха ласкаво за уменията на Уитни, но участието в „Клюкарката“ е първата голяма роля в нейната биография. Досега може да сте я виждали в поредиците „Home Before Dark“ или „Chilling Adventures of Sabrina“. Същото се отнася и за последните корици на Wonderland, Dazed и американския Elle. В сериала тя е Зоя Лот – „изгубената“ сестра на Джулиен, която пристига в Ню Йорк и открива, че животът тепърва започва със съвсем различно темпо. Отсега казвам, че няма да бъде любимият ви персонаж, но историята има потенциал.

ЕВЪН МОК

От тийнейджър Евън знае, че иска да се занимава професионално със скейтбординг. Когато е на 18, се премества в Калифорния, за да усъвършенства уменията си, но бързо получава предложения за рекламни кампании на Louis Vuitton, Paco Rabanne и Calvin Klein – именно заради нестандартния си поглед към света. Героят му Аки е объркан млад мъж, който е във връзка с Одри, но се вълнува искрено от възможността да прави не особено прилични неща с Макс. По-скоро е човекът медиатор, склонен да запази тишина в дадена ситуация, но имайте предвид, че Джошуа Сафран пише тази роля специално за него. Сигурно тепърва ще ни показва на какво е способен. Както и самият проект.

ЕМИЛИ АЛИН ЛИНД

Въпреки че започва професионалния си път, когато е на 6, досега Емили е разпознавана главно като малката Аманда Кларк в „Отмъщението“. Неотдавна Vogue я покани да сподели седемте стъпки към перфектното нанасяне на червено червило, а според bio-то ù в Instagram няма търпение да има бръчки. Изказване точно толкова чаровно, колкото е и Одри Хоуп в сценария. Първа година в гимназия Constance, тя се сблъсква с това, че гаджето ù може да е гей, майка ù да има проблеми с алкохола, но се опитва всячески да запази разсъдъка си, докато не спира да помага с решението на чужди проблеми.

ИЛАЙ БРАУН

Доброто момче Оби, готово на всичко за хората, които обича. Така може да опишем героя на Илай Браун. Доброто момче, което къса с приятелката си и започва връзка с нейната сестра, също е вярно. Продължението на ситуацията е сравнително логично, но има моменти, склонни да ви подтикнат към нетърпеливост. Веднага след като завършва гимназия в Орегон, самият Илай си казва, че или ще потегли към Холивуд, за да преследва така мечтаната актьорска кариера, или завинаги ще се чуди дали хваналата прах китара не е неговото призвание. Най-голямата му роля до този момент е в спин-оф продължението на „Малки сладки лъжкини“ – „The Perfectionists“.

ТАВИ ГЕВИНСЪН

Гевинсън започва собствен моден блог през 2008 г., когато е само на 12! Качва свои снимки с ексцентрични аутфити и коментира последните трендове, привличайки над 30 000 читатели дневно. Семейството є не е очаровано от идеята, докато един ден не поисква разрешението им да даде интервю за The New York Times. На 15 вече има публикувани материали в Harper’s Bazaar и документирано участие в кампания на Rodarte. Хората около нея не вярват, че е постигнала успеха си абсолютно сама, но тя продължава да пише, докато не се насочва към театъра и „Клюкарката“, където играе приятно непохватната, особено важна и почти всеотдайна преподавателка по английски Кейт Келър.

57

ГОЛЯМАТА ПРЕМИЕРА НА "КЛЮКАРКАТА" ЩЕ БЪДЕ НА 26 ОКТОМВРИ В HBO GO

Признавам, че изпитах леко притеснение, когато чух новините за евентуалния reboot на „Клюкарката". Не защото оригиналът е най-великото телевизионно творение, създавано някога, а по-скоро защото знаем добре, че колкото и да са чакани, реинкарнациите на успешните сериали почти винаги са тотален провал. Заради това исках да не прибързвам със заключенията, не и преди да изгледам първата половина от сезон 1. Направих го. Втората ще бъде в HBO GO през ноември, а сезон 2 също е потвърден.

57

Историята обаче ви е позната. Разказва я мистериозна онлайн персона (гласът, за щастие, отново е на Кристен Бел), която държи сметка на разглезените богати деца, получили привилегията да учат в престижно частно училище и да правят каквото пожелаят с животите на тези в обкръжението им. Естествено, на преден план излиза въпросът дали сюжетната линия няма да бъде странна, когато името на сериала свързваме пряко с Блейк Лайвли и Лейтън Мийстър, но е точно обратното. Всъщност тя се развива в така бленуваната постковид вселена и е абсолютно релевантна на случващото се в света. Има престрелки в училищата, има пристигането на Лейди Гага на Met Gala, има и препратки към оригинала, но без актьорите от него. Изпълнителният продуцент Джошуа Сафран обещава да ни покаже няколко в последния епизод, но неведнъж подчерта желанието си аудиторията да свикне с новите персонажи, което не би било възможно, ако са в сянката на Блеър Уолдорф.

Героите са страшно много, страшно разнообразни, но и страшно очарователни по свой собствен начин. Докато в първоначалния вариант на сериала има едва 7 главни и 12 поддържащи, тук говорим за 16 главни и 22 второстепенни роли, с които се сблъсквате веднага. Химията помежду им е като любов от пръв поглед – оттренирана добре и в почти абсолютен синхрон. Преди началото имаше известна драма около предположенията, че новите елитни ученици не са гледали историята на своите „предшественици", но единственият проблем, който продължаваме да виждаме, е гимназисти, изиграни от 30-годишни актьори. Така де, не искаме да звучим дискриминационно, но когато някои ученички са с 8 години по-възрастни от преподавателката си, пропускът е силно осезаем.

57

РЕИНКАРНАЦИЯТА НА ПОПКУЛТУРНИЯ ФЕНОМЕН РАЗБИВА СТЕРЕОТИПИ И ЧУПИ РЕПУТАЦИИ НА МИЛИОНИ ПАРЧЕНЦА

Няма да се лъжем, новият вариант на попкултурния феномен е доста подързък и секси от оригинала. Стрийминг платформата дава свобода и не се съобразява с телевизионния праймтайм, което означава, че ще видите голи тела и дори конкретен завършек на конкретно френско любовно действие. Не знаем дали в Горен Манхатън 16-годишните пият мартинита в 5 следобед и правят секс по два пъти всяка сутрин, но с цялата наивност и суета, може би животът във висшите прослойки наистина е по-различен. Леко глуповат, много бляскав, но изключително приятен за гледане. Остава ни да се надяваме на по-добър финал. Сещате се защо. Пропуснах ли да кажа, че самоличността на Нейно Интернет Величество Клюкарката е разкрита още преди края на първи епизод?

В галерията по-горе ви запознаваме с всеки отблизо. Предупреждаваме, че можете да последвате не само официалните им Instagram акаунти, но и тези на персонажите им, които HBO Max създава специално преди премиерата. Обновяват се и сме страшно впечатлени от този факт! XOXO, Gossip Girl.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA