За Енрике Иглесиас това не е край, а финал

Музикалният идол (не) казва "чао" с първата част от последния си студиен албум.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 07 ноември 2021

Фотография: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Eнрике Иглесиас е суперзвезда. Вярно, но и някак неуместно твърдение. Мен, ако питате, защото леко злоупотребяваме с употребата на термина, a влиянието на посочения от Billboard за „най-велик латино изпълнител на всички времена" върху музикалната история могат да постигнат малко хора за малкото време на планетата Земя.

57

Не виждам смисъл да ви разказвам за концерта на Иглесиас в България, за който две приятелки, чиито знания по испански се свеждат до „hola", се вълнуваха силно месеци по-рано, нито за рингтона на баща ми, който почти две години беше невъобразимо шумна версия на Súbeme la Radio. Да си спомняме ли и за лятото, в което буквално навсякъде звучеше Bailando? Трябва да признаем нещо на Енрике – знае как да прави латино музика и как да кара хората да я слушат, доста преди ерата на Despacito. Точно заради това останах леко изненадан, когато разкри, че е готов да слезе от сцената, и пусна албума FINAL VOL.1.

Двуезичният нов проект е 11-ият студиен албум в неговата дискография и съдържа общо 11 песни, сред които нови парчета, но и до болка познатите Move To Miami, El Perdón, El Baño и Duele Еl Corazón. В самото начало заглавието на компилацията породи дискусия дали става дума за истинския край, или по-скоро за изкусна спекулация относно кариерата на безпрецедентния любимец, но той потвърждава, че наистина е дошло времето да сложи точка. „Не е решение, което съм взел преди няколко седмици, преди няколко месеца или дори преди година. Отдавна е – разкрива Иглесиас. – Много хора ме питаха дали е правилното решение и правилната посока." Оказва се, че категорично да, защото е искал да го направи още през 2017 г., но не успява заради ангажиментите около световните турнета Euphoria и SEX and LOVE.

57

Макар голяма част от феновете му да са леко разочаровани, за музикалния идол това е единствената стъпка напред. Все пак уточнява, че няма да спре с писането на текстове и подготовката на аранжименти, а по-скоро ще използва свободата си като възможност да погледне на нещата „по различен начин". „Приемам този албум като книга, в която всяка песен е отделна глава." Втората част от финалната история ще чуем по някое време през 2022 г., но първата е точно толкова Енрике, колкото само той може да ни предложи. Ако се изисква да проявя честност, съгласен съм, че е по-добре да кажеш „чао", преди да се сблъскаш челно с баналността. А и това е по-скоро финал. „Край" звучи тежко и натоварено с негативни емоции, докато след всеки финал идва нов старт. Всеки, по-привличащ ни към дансинга от предишния.

"FINAL VOL.1" излиза у нас от Sony Music и Вирджиния Рекърдс, с медийната подкрепа на GRAZIA, EVA, CITY Radio & TV и радио ENERGY.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA