Може да го наричате Маурицио Гучи, но той е Адам Драйвър

В кръвта и темперамента му се сместват холандски, английски, немски, ирландски и шотландски корени.

23 ноември 2021

Текст: Лилия Илиева Фотография: Profimedia

Новата роля, в която предстои да гледаме Адам Драйвър, е на внука на основателя на модния бранд Gucci и наследник на основния дял от компанията – Маурицио. За три десетилетия на любов, предателства, упадък, отмъщение и убийство се разказва в новия филм на Ридли Скот „Домът на Гучи".

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РИДЛИ СКОТ ПОВДИГА ЗАВЕСАТА КЪМ "ПОСЛЕДНИЯТ ДУЕЛ"

Героят на Адам Драйвър напуска съпругата си Патриция Реджани след 12 години брак заради по-млада жена. Десет години по-късно, оцеляла след развода и диагнозата мозъчен тумор, Патриция (в нейната роля е Лейди Гага) поръчва убийството на мъжа си. Филмът се фокусира именно върху престъплението, разследването и процеса. Преди появата на лентата втората братовчедка на Маурицио упреква Ридли Скот, че не е потърсил контакт със семейство Гучи, за да разбере за неточностите в книгата, върху която се базира филмът, че е избрал много добри актьори за ролите на хора, които не са свързани с убийството, и че Ал Пачино играе прапрадядото Гучo Гучи, който е бил красив, висок и синеок, какъвто Пачино очевидно не е.

Все пак филмът звучи обещаващо не само заради историята и режисьора. В ролите ще видим мобилизирана тежката артилерия на Холивуд – освен Ал Пачино, играят Джаред Лето и Джеръми Айрънс. Салма Хайек също е в каста. Сценарият, както стана дума, е направен по текста на едноименната книга на Сара Гей Фордън, а по него работят Роберто Бентивеня и Беки Джонсън, автори на сценариите на „Принцът на приливите", „Седем години в Тибет" и „Светът на Артър Нюман". Премиерата на „Домът на Гучи" предстои този петък.

45

Малко преди нея Адам Драйвър навърши трийсет и седем. Представя себе си като женен мъж, с дете, но без да споделя повече подробности. В кръвта и темперамента му се смесват холандски, английски, немски, ирландски и шотландски корени. Роден е в Сан Диего и обича да си спомня как с родителите му ходят всеки петък на плажа и ядат хотдог. Но не обича да си спомня как баща му се разплаква за първи път след развода с майка му, когато тя, Адам и по-голямата му сестра заминават да живеят в Мишеуака, Индиана. Преживяното тогава ще помогне на актьора за ролята му в „Брачна история", която му носи номинация за „Оскар".

Формира вкуса си за кино в разговорите с приятелите си като дете, покрай касетите с филми на Мартин Скорсезе и Джим Джармуш, които наемат от местната видеотека. Организират си боен клуб, запалени от филма на Дейвид Финчър. Снимат кратки безсюжетни филми с фотоапарат в горите край града. А Адам играе в театъра, организиран от местната църква. Пее в църковния хор. Кандидатства в актьорско училище, не го приемат. Опитва да поживее в Лос Анджелис, но не му се получава.

57

След атентатите на 11 септември 2001 г., на 18 години, се записва в американската армия като морски пехотинец. По време на обучение един от войниците не успява да изстреля снаряд от минохвъргачката и той се взривява сред тях. Адам служи две години и осем месеца, преди да счупи гръдната си кост по време на планинско колоездене. Поради травмата си е пенсиониран, малко преди ротата му да замине за войната в Ирак. Учи в консерваторията по музика, танц и актьорство „Джулиард" в Ню Йорк. Там среща бъдещата си съпруга – Джоан Тъкър. След три години заедно им се ражда син, чието съществуване успяват да укрият от медиите дълго време.

Междувременно Драйвър има малки роли в сериалите „Необичаен детектив" и „Закон и ред: Специален корпус". Дебютира и на Бродуей. За ролята си във филма на Мартин Скорсезе „Тишина" (2015), където играе свещеник, отслабва с 22 килограма по най-вредния начин – с глад и хапчета за обезводняване. През останалото време режимът му на хранене включва по 6 яйца всеки ден, две цели и четири без жълтъците.

57

Първите му интересни роли са в биографичния филм на Клинт Истууд „Дж. Едгар", в „Линкълн" на Стивън Спилбърг, в сериала „Момичета". Следват роли във филми на Спайк Лий („Черен в клана"), Мартин Скорсезе („Тишина"), Джим Джармуш („Патерсън", „Мъртвите не умират"), Стивън Содърбърг („Късметът на Логан"), братята Коен („Истинският Люин Дейвис") и Тери Гилиъм („Човекът, който уби Дон Кихот"). Образът му Кайло Рен в „Междузвездни войни" го прави много известен. Оттогава го наричат Междузвездния секссимвол. Висок е 1,90 м, косата му е гарвановочерна. С плътните устни и големия нос лицето му не може да се нарече красиво, но талантът и енергията му са впечатляващи. А той се шегува, че лицето му прилича на оригами.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДОМЪТ НА GUCCI: СПЕЧЕЛЕТЕ КНИГАТА ИЛИ ДВОЕН КИНОБИЛЕТ ЗА ФИЛМА

Наскоро Адам Драйвър участва в рекламната кампания на новия парфюм на Burberry. Видеото е озвучено с песента Two Weeks на FKA twigs. Започва с кадър, в който актьорът е гол до кръста и се надбягва с кон по един плаж. След това двамата влизат във водата и излиза само Драйвър като кентавър. „С ярката метафора на мъж, трансформиращ се в митично същество в бурното море, кампанията илюстрира идеята за човек, който скача в непознатото, преодолява трудностите и се превръща в нещо ново, като същевременно остава верен на себе си", обясняват от Burberry. От марката казват, че Драйвър въплъщава духа на аромата, обхващащ свободата на изразяване и красотата на противоречията. „Много съм щастлив, че работя с Burberry и с дизайнера Рикардо Тиши в представянето на първия му аромат за марката", споделя актьорът. А ние очакваме новата му роля с нетърпение!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA